fbpx

A Waberer’s megoldása a munkaerőhiányra

Írta: Csomor Zsolt - 2022 augusztus 12.

A Waberer’s 2022 márciusában jelentette be, hogy 79 indiai sofőrt, 3 flottaüzemeltetőt és egy HR-menedzsert alkalmaz. A vállalat vezérigazgatója szerint az indiai munkavállalók hosszú távú megoldást jelenthetnek a munkaerőhiányra.

 „Egy álom vált valóra”

A Waberer’s első 19 sofőrje tavasszal érkezett Indiából, és néhányan már el is kezdtek dolgozni. Júniusban az egyik gépkocsivezető még a LinkedIn-en is közzétette, hogy „egy álom vált valóra” azzal, hogy Volvo tehergépjárművet vezethet a vállalatnál. A sofőr bejegyzését megosztották a Waberer’s LinkedIn profilján, és a cég gratulált neki a képzés elvégzéséhez.

tehergépkocsi kamion pótkocsi gépkocsivezető kamionsofőr raktár
Kép forrása: utononline.hu

Kiderült, hogy a Waberer’s döntése, miszerint Indiához fordult sofőrtoborzási kihívásainak megoldása érdekében, nem egyszeri vagy pillanatnyi megoldás. A Waberer’s második negyedéves pénzügyi jelentésében szereplő hivatalos nyilatkozatában Barna Zsolt vezérigazgató „fontos lépésnek” nevezte a csoport életében, hogy az év első negyedévében megérkezett a tengerentúli sofőrök első csoportja Indiából. Mint mondta, a Waberer’s indiai gépkocsivezetői kaput nyitnak számunkra egy olyan méretű munkaerőpiac irányába, mely hosszú távú megoldást kínálhat a munkaerőpiaci kihívásokra.

A vezérigazgató szerint versenyelőnyt jelenthet a Waberer’s számára, ha „olyan régiókból tud kollégákat toborozni, amelyekre a kisebb operációval rendelkező versenytársaik nem képesek – olvasható a Trans.INFO oldalán.