fbpx

Idén lenne 100 éves Knoll Imre professzor, a logisztika atyja

Írta: Sándor Ildikó - 2022 szeptember 28.

2022. szeptember 18-án ünnepelte volna Prof. Dr. Knoll Imre, a magyar logisztika kiemelkedő alakja 100. születésnapját. A jubileumi évforduló alkalmából a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Knoll 100 néven egésznapos szakmai konferenciát tart 2022. szeptember 28-án, a Falk1 Rendezvényközpontban.

Knoll Imre

26 szakkönyv, 390 tudományos cikk és tanulmány

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) még tavasszal, az Edutus Egyetemmel közösen Logisztikai Szakmai Műhelyt hozott létre a Dr. Knoll Imre professzor tiszteletére. „A Professzor Úrnak számos dolgot köszönhet a magyar logisztikai élet. Többek között alapítója volt nemcsak a Magyar Logisztikai Egyesületnek, de az Európai Logisztikai Szövetségnek is” – mondta Dr. Doór Zoltán, aki hozzátette: sokan személyesen is tanulhattak tőle, hiszen több mint hét évtizeden át tartott oktatói pályafutása. Személyéhez számos tudományos mű fűződik. 1962-től 26 szakkönyvet, 390 tudományos cikket és tanulmányt, valamint több mint 200 szakvéleményt és projektet publikált. (Transpack szaklapunk is számtalan segítő szaktanácsot és szakirodalmi segítséget kapott anno a professzor úrtól. Szerk.).

A Magyar Logisztikai Egyesület ennek a konferenciának az életre hívásával kíván tisztelegni Knoll Imre munkássága előtt. Ez alkalomból egy olyan eseményt szerveztek, melynek keretei között méltóképpen megemlékezhetnek a logisztikai tudományos munkásságáról, valamint annak napjainkban is releváns elméleti és gyakorlati jelentőségéről.

A szakmai nap első szekciójában a professzor özvegye, tanítványai és kollégái elevenítették fel a közös élményeket és munkásságának részleteit. Ezt követően a logisztika aktuális tudományos kérdései kerülnek górcső alá. Végezetül, de nem utolsó sorban a logisztika aktuális gyakorlati kérdései kerültek szóba. A rendezvényen a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) mellett az Európai Logisztikai Szövetség (ELA), a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint több versenypiaci szereplő is képviselteti magát.