fbpx

Rendeződhet a bezáró postahivatalok legtöbbjének sorsa

Írta: Csomor Zsolt - 2022 október 08.

Átvenné a Budapesten bezáró 35 posta többségét a világ első számú független postai és üzleti szolgáltatási hálózata. A Mail Boxes Etc. szerint ez jó lehetőség lehet mindkét vállalat számára a piaci pozíciójuk erősítésére, miközben az érintett postahivatalokhivatalok közszolgálati státusza továbbra is biztosított lenne, és a személyzet egy részét is tovább tudnák foglalkoztatni.

Egy második esély

A Magyar Posta szeptember végén harmincöt, jellemzően alacsony forgalmú budapesti posta bezárásáról döntött, melyek utolsó nyitvatartási napja október 7. Az érintett hivatalok ugyanakkor kaphatnak egy második esélyt, hiszen a világ 51 országában több mint 3 ezer postahivatalt üzemeltető Mail Boxes Etc. bejelentkezett a fővárosban bezáró postákért. A cég hálózatépítési folyamatának keretein belül akár azonnal átvenné azokat, ezzel közelítve a célhoz, hogy Budapest összes kerületében és minden megyeszékhelyen jelen legyenek.

nő lány borosüveg kartondoboz csomagolás
Kép forrása: Mail Boxes Etc.

Az átalakított posták közszolgálati státusza megmaradna, és mivel többek közt a belföldi postaküldemények ára hatóságilag szabályozott, továbbra is a Magyar Posta díjszabásán dolgoznának – közölte Hannya Ernesto. Az MBE Magyarország ügyvezetője azt is elmondta, hogy az épületek átvétele mellett tervezik az ott dolgozó személyzet megtartását is. Céljuk, hogy üzleti alapú szemléletet vezessenek be ebben a szektorban is, és rámutassanak, hogy piaci alapon is lehet gazdaságosan működtetni a postákat.

Összeállította: Csomor Zsolt