fbpx

Új vezető került a Rail Cargo Operator – Hungaria élére

Írta: Csomor Zsolt - 2022 március 05.

A Rail Cargo Operator – Hungaria Kft. (RCO-HU) második ügyvezetői posztját 2022. március elsejétől Mázsi Attila, a társaság eddigi pénzügyi vezetője tölti be. A közgazdász és egyben jogi szakokleveles közgazdász végzettségű vezető két évvel ezelőtt csatlakozott az intermodális logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalathoz.

Mázsi Attila
Mázsi Attila az RCO-HU új ügyvezetője

Több területen szerzett kimagasló tapasztalatot

A regisztrált IFRS mérlegképes könyvelő és adótanácsadó képesítéssel is rendelkező Mázsi Attila széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a fuvarozás, szállítmányozás és közlekedés területén, ahol multinacionális és nagyvállalati környezetben közel két évtizede tölt be vezető beosztásokat.

A szakember szállítmányozásban az Ekol Logistics Kft.-nél és a UPS Magyarország Kft.-nél szerzett tapasztalatot. A magyarországi közúthálózat fenntartásárét felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. menedzsmentjében különböző vezető beosztású gazdasági tisztségeket töltött be, beleértve a részvénytársaság vezérigazgatói posztját – olvasható a vállalat közleményében.

Az RCO-HU ügyvezetőjeként a pénzügy, könyvelés és a kontrolling terület felügyelete mellett átveszi az értékesítést és az operációt támogató valamennyi adminisztrációs terület irányítását is. Felelősségi körébe tartozik egyebek között az informatikai fejlesztések, valamint az adatvédelemi, a humánerőforrás, a jogi és a minőségbiztosítási területek optimális működésének támogatása.

konténer daru
Kép forrása: RCO-HU

Az angolul kiválóan beszélő szakember előtt álló legaktuálisabb feladat az IMPULSE elnevezésű új logisztikai rendszer sikeres bevezetése. Ehhez felhasználja az integrált vállalatirányítási rendszerek implementálásában korábban szerzett gyakorlati tapasztalatait és magas szintű informatikai tudását. Mázsi Attila az ügyvezetésben Lippai Viktort váltja.

Összeállította: Csomor Zsolt