fbpx

Újra kiosztották a CEE Logisztikai Kiválósági Díjakat

Írta: - 2022 december 21.

TRANSLOG Connect 2022 Kongresszus

November második felében zárult Közép- és Kelet Európa logisztikai és ellátási lánc menedzsment szakembereinek nagyszabású éves kapcsolatépítő rendezvénye, a TRANSLOG Connect Kongresszus, mely ismét rekord közeli részvételi számokat hozott, mely a résztvevők örömére ismét a napjaink kihívásaira adott leghatékonyabb válaszokat állította fókuszba.

CEE Logisztikai Kiválósági Díjak
Nagyszabású rendezvényen, a TRANSLOG Connect Kongresszuson adták át az elismeréseket

Változások és kihívások

A 24 országból érkező több száz iparági vezető számára nem csupán a személyes találkozók és üzleti megbeszélések visszatértének öröme adta az apropót a részvételre, hanem napjaink világméretű változásokkal és kihívásokkal teli realitása is, amiből a logisztika sem maradhat ki.

Ellátási láncbeli zavarok, gazdasági lassulás, infláció, háború, energiaárak, és természetesen a már jó ideje nyilvánvaló éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások – a lista hosszú, melyekre adekvát, gyors, rugalmas, alkalmazkodóképes válaszokat kell találni. Ha valamikor, akkor az utóbbi időszakban talán minden korábbinál indokoltabb a tapasztalatok megosztása, az eszmecsere, és az üzleti kapcsolatok megerősítése, új lehetőségek, új potenciális üzleti partnerek, megoldások megismerése.

A gyógyszeripari ellátási lánctól az autóiparig

Ennek szellemében a logisztika világának a legkorszerűbb megoldásai mellett a kétnapos seregszemle négy fő területre fókuszált: az ellátási láncbéli zavarok rugalmas kezelése; az ellátási láncok automatizációja és digitalizációja; az AI szerepe az ellátási láncokban; a zéró kibocsátásra törekvés kérdésköre, melyről több tucat hazai és nemzetközi vállalat vetette össze tapasztalatait, eredményeit és prognózisait.

A programot mind általános mind pedig specifikus, iparágaknak dedikált prezentációk tették széles körnek relevánssá – a gyógyszeripari ellátási lánctól az autóiparig.

Az elhangzottak fényében több tucat hazai és nemzetközi vállalat vethette össze eredményeit és prognózisait, az előadott különféle megközelítések és vállalati esettanulmányokkal, melyeket olyan cégek szakértői prezentáltak, mint – a teljesség igénye nélkül – például: Beiersdorf, Ikea, Euronics, Notino, Howden, Studio Moderna, Samung, Novartis, Takeda, Kedrion Biopharma

Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díj

Kilencedik alkalommal adták át a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat a TRANSLOG on, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a már működő és hatékonyságot nagyban előmozdító megoldásokra, illetve jó gyakorlatokra. A győzteseknek a szakmai elismerésen túl lehetőségük nyílt díjazott projektjüket prezentálni a kongresszuson résztvevő szakmai grémium felé.

A szolgáltatói kategória győztese a litván GoRamp lett, ügyfelével Schoeller Aliberttel. Győztes projectjük címe „Kisebb komplexitás, nagyobb hatékonyság” ami kiváló példája egy kkv és egy globális (csomagoló) cég együttműködésére. A megoldás, amely elnyerte el a zsűri tetszését egy felhő alapú teljes körű ellátási lánc monitorálás, mely nyomon követhetővé és átláthatóvá tesz a folyamatokat a beszerzéstől a tervezésen át a disztribúcióig, real time szállítás tervezésig, KPI feldolgozásig, vagy dokkolás tervezésig például, és követhető a cég minden diviziója számára, így a logisztikai és szállítmányozási folyamatoknak eddig nem tapasztalt színvonalú valós idejű átláthatóságot, tervezhetőséget, gyors kezelhetőséget biztosít.

A GoRamp be vetett bizalommal a zsűri nincs egyedül, hiszen a cég portfóliójában olyan vezető, globális ügyfelek is beletartoznak, mint például a Mondelez, Continental, Pfizer, Thermo Fisher, és weboldaluk tanulsága szerint mára Európa top 5 „Freight Management” szolgáltatójának egyikévé váltak .

A vákuum csomagolás és nyomtatási technológia kombinációja

A gyártó kategória díjazottja a spanyol Agroveco lett, az „Differenciálás az ellátási láncban – Innovatív Vákuum Csomagolás” című projekttel. A 4 éven keresztül fejlesztett forradalmi technológia mérföldkő a csomagolásban, kombinálja a vákuum csomagolás és nyomtatási technológiát, ezáltal nyitva meg az utat a felhasználónak, hogy bizonyos adatok megadását (például célország, dátum, megrendelői adatok, nyelv, …) az utolsó pillanatra halassza, miközben – takarmány csomagolás esetén például – a terméket teljesen frissen tartja.

A technológia hozzásegítette az Agroveco-t az ázsiai piacok meghódításához, és Európában is olyan nevek dolgoznak velük, mint például a Decatlon, a lovaknak szánt takarmányaik esetében.

A visszajelzések alapján az évről évre megrendezett kapcsolatépítő és „thought leadership” szakmai fórum nagyban hozzájárul az innovatív logisztikai megoldások helyi szintű adaptálásához és a beszállítói – szolgáltatói kapcsolatok erősítéséhez.

A TRANSLOG Connect Kongresszus 2023-ban is várja a szakma vezető döntéshozóit és jövőorientált megoldásait, hogy tovább bővítse szakmai közösségét. Kövesse a rendezvény LinkedIn oldalát a legfrissebb hírekért és legyen Ön is részese 2023-ben!

szerző: TRANSLOG Connect Congress