fbpx

Újrahasználható csomagolási programot indít a Wolt

Írta: Csomor Zsolt - 2023 október 22.

A Wolt Budapesten is elindítja a külföldön már népszerű újrahasználható csomagolási programját. A vállalat ezzel a kezdeményezéssel az éttermekben használt csomagolóanyagok mennyiségét és környezeti hatását csökkenti, hozzájárulva a hulladék minimalizálásához és az erőforrás-takarékossághoz.

Higiénikus, hulladékmentes élelmiszer-csomagolás

A Wolt a Rakun Dobozközösséggel 15 neves budapesti étterem együttműködésével indította el az újrahasználható csomagolási programját. A Rakun olyan innovatív, hulladékmentes újracsomagolási rendszer, amely havidíjas szolgáltatásként érhető el. A szolgáltatás a Rakun alkalmazásban történő előfizetéssel vehető igénybe annak alapján, hogy az ügyfél havonta hány dobozt szeretne felhasználni. A dobozhasználat biztosítja, hogy a megrendelést követően nem keletkezik hulladék.

futár okostelefon ételes doboz ember férfi nő szemüveg
Kép forrása: Trade magazin

Az első hónapban a WOLT50 kuponkóddal féláron fizethetnek elő a környezettudatos felhasználók a Rakun dobozok használatára – olvasható a Greendex oldalán.

A Wolt és a Rakun együttműködésének részeként a dobozok termékként lesznek rögzítve a Wolt alkalmazásban, amelyet a felhasználónak a rendeléskor kell hozzáadnia a kosarához. A vásárlónak ezután egy megjegyzésben kell megadnia a Rakun egyedi házhoz szállítási kódját, hogy az étterem elküldhesse a dobozban lévő ételt. Az étel elfogyasztását és a doboz elöblítését követően a felhasználónak személyesen kell visszaadnia a dobozt, amit bármelyik Rakun partnerétterem átvesz, szabályszerűen fertőtlenít, ami az akár 1000 alkalommal is újrahasználható.

Az újrahasználható csomagolási program bevezetése újabb lépés a vállalat hosszú távú fenntarthatósági céljainak elérése felé – mondta Hartyányi Orsolya, a Wolt Magyarország ügyvezetője.