fbpx

Zárultak a szakmai programok

Írta: Barna Ferenc - 2021 december 04.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, valamint a fenntarthatósági programok iránt (a koronavírus-járvány ellenére is) jelentős volt az érdeklődés – mondta Joó István, a rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

 

Áder János az expó rendezvényén
Áder János köztársasági megtekinti az ifjúsági élményprogramot a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Több mint száz ország mintegy 180 kiállítója mutatkozott be

A kiállításnak a Hungexpo, mintegy 20 ezer négyzetméteren biztosította a helyszínt. Csütörtökön zárták le a szakmai, tudományos tanácskozásokat: tíz panelbeszélgetésen több mint 100 előadó vitatta meg a kiemelt kérdéseket, amelyek a fenntarthatósághoz kapcsolódnak: a hulladékgazdálkodás; körforgásos gazdaság; vízgazdálkodás és klímaváltozás.

A beszélgetések során nemcsak a problémát vázolták fel, hanem bemutatták azokat a közép-európai fejlesztéseket, amelyek megoldást kínálhatnak. Mintegy 70 kiállító 550 üzleti tárgyalást folytatott le, és konkrét megállapodásokat is kötöttek.

Az előadók közül a kormánybiztos kiemelte a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a Nemzetközi Energiaügynökség és a többtucatnyi miniszteri delegáció képviselőit.

Az expó és világkiállítás vasárnapig van nyitva, 11 izgalmas helyszínen, egy food court-el és fenntartható piaccal kiegészítve, az egész család számára érdekes, interaktív formában mutatja be a fenntartható fejlődés mindennapi eszközeit.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc