fbpx

Közös együttműködés a jövő zöldipari szakembereiért

Írta: Csomor Zsolt - 2023 október 30.

Az Óbudai Egyetemen, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) közösen szervezett zöldipari szakmai napján együttműködési megállapodást kötött a két intézmény.

Zöldipari szakmai napot tartottak a fiatalok számára

A megállapodás célja, hogy az egyetemi potenciál és a KSZGYSZ által képviselt zöldipar szereplői hozzájáruljanak a következő nemzedék környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához, saját tevékenységeik népszerűsítéséhez, a hazai környezetvédelmi, zöldipari szakember utánpótlás fenntartható és folyamatos biztosításához.

Dr. Ágoston Csaba és Dr. habil Koltai László
Dr. Ágoston Csaba és Dr. habil Koltai László – Fotó: Bartha Eszter

Ennek során elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket együttesen mozgósítják, és ezen keresztül a kiemelt kutatási területeken, projektekben az Óbudai Egyetem akadémiai tudásának és a KSZGYSZ tagvállalatai gyakorlati, szakmai tapasztalatainak ötvözésével közösen emeljék a magyarországi kutatás-fejlesztés színvonalát.

asztal kamera terem emberek molinó szék
Képek forrása: Bartha Eszter

A zöldipari szakmai nap során a hallgatók a Szövetség tagvállalatainak előadásain és bemutatóin vettek részt: megismerkedhettek a környezetiparban használt eszközökkel, berendezésekkel és választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre. Az együttműködés célja, hogy motivált, piacképes tudással rendelkező, a fenntarthatóság iránt elkötelezett szakemberek kerüljenek a gazdaság, a közigazgatás és az oktatás világába – olvasható az Óbudai Egyetem és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közleményében.

A bemutatkozó cégek a kötetlen személyes találkozások során egyéni tapasztalataik, szakmai karrierútjuk megosztásával is vonzóvá kívánják tenni a hallgatók számára az ágazati szakmákat, munkaköröket. A zöldipar munkaerőigényét, a kereslet és kínálat egymásra találását a www.zoldallasportal.hu működtetésével is segíti a Szövetség, amely a képzésekkel, továbbtanulási lehetőségekkel és egyéb hasznos információkkal is ellátja az érdeklődőket.