fbpx

Díjazták a csomagolóipari startup vállalkozásokat

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 06.

Gyakran az induló (startup) vállalkozások járnak élen az innováció terén, ugyanis készek kockázatot vállalni, van egy sejtésük és egy ötletük, amit igyekeznek valóra váltani. Minden évben díjazzák a legjobb, csomagolástechnika területén működő induló vállalkozásokat.

A közelmúltban a London Packaging Weekenden jelentették be a Packaging Startup Awards hat nyertesét.

Az idei versenyre 94 pályamű érkezett a világ minden tájáról, összesen hat kategóriában. A márkatulajdonosokból és a csomagolási ágazatban dolgozó szakemberekből és kereskedőkből álló, 15 fős kiváló zsűri szigorúan értékelte a pályaműveket.

Az ausztrál hordókölcsönző, a Konvoy Group – amelynek a Konvoy Cloud platformja lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a söröshordó-flották frissességét egész életciklusuk során figyelemmel kísérjék, átláthatóságot és nyomon követhetőséget biztosítva – elnyerte az Összekapcsolt csomagolás díjat.

A Releaf Paper – a lehullott levelekből papírcsomagolás készítéséhez cellulózszálakat kivonó – ukrán cég megkapta a fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettségét elismerő, Alternatív anyagokért járó díjat.

Az újrahasznosítható és házilag komposztálható The Good Cup papírpohár, amelyet a hongkongi székhelyű Choose Planet A hozott létre, eltérően a hagyományos műanyag fedeles pohártól, egy darabból áll. Ezért az innovációért a Megnövelt funkcionalitás díj járt.

Az online kategóriában a Bulkify Limited (Moree) diadalmaskodott, a hulladékcsökkentés kategóriában pedig az ecoMLR Limited újrahasznosítható csomagolási termékcsaládja végzett az élen. Az Újratöltés & újrahasznosítás kategóriában a Dizzie diadalmaskodott.

Czékus Mihály