fbpx

Biffa akvizíció Skóciában

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 15.

A Biffa a Hamilton Waste and Recycling felvásárlásával növeli a skóciai jelenlétét. Szűk egy évvel ezelőtt, magát a Biffat vásárolta fel egy amerikai befektető, a New Jersey állambeli Summit városában bejegyzett Energy Capital Partners. Most az akkori felvásárolt került vételi pozícióba. A Biffa piacvezetőként évente több mint 190 000 tonna műanyagot alakít át kiváló minőségű újrahasznosított polimerré, kulcsfontosságú szereplőjének számít az Egyesült Királyság körkörös gazdaságának. A mostani akvizíció keretében a Biffa a Hamilton Waste and Recycling Limited (HWR), a skót építőipari és bontási, begyűjtési és feldolgozó vállalatra csapott le. A HWR az egyik vezető független újrahasznosító és erőforrás-kezelő vállalat Skóciában, amely évente több mint 135 000 tonna anyagot dolgoz fel. Feldolgozási és újrahasznosítási üzletága fa és gipszkarton, valamint évente több mint 65 000 matrac újrahasznosítására és hulladéklerakókból való „eltérítésére” terjed ki.

teherautó
A Biffa piacvezetőként évente több mint 190 000 tonna műanyaghulladékot dolgoz fel

2021-ben a HWR Skócia első hulladékgazdálkodási vállalata lett, amely elérte a 100%-ban szén-dioxid-semleges státuszt. A bejövő hulladék több mint 95%-át a hulladéklerakókból „menti meg” és több mint 10 millió fontot fektetett be az Edinburgh közelében található Smeatonban működő újrahasznosító központba.

A HWR felvásárlása jelentős lépés a Biffa számára, hogy bővítve hulladékgazdálkodási kapacitásait az építő- és bontási szektorban, tovább erősítse az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, begyűjtés és anyagfeldolgozás iránti elkötelezettségét.

A Biffa már üzemeltet hulladékfeldolgozó létesítményeket Newcastle-ben, Birminghamben és Cardiffban. A HWR-nek a Biffa csoporthoz való csatlakozása javítani fogja Skócia középső részén az ügyfelei számára nyújtott szolgáltatásait.

Czékus Mihály