fbpx

Fenntarthatósági díjat nyert a német Flöter GmbH

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 15.

Fenntarthatósági díjat nyert „e-kereskedelem” kategóriában a német Flöter GmbH által kifejlesztett PaperWave Bio légpárna. Ami egy tanúsítvánnyal rendelkező, biológiailag lebomló megoldás, amely biztonságosan védi a szállított árukat. A vállalatnak ez egy többszörösen nyertes innovációja. Ugyanis az idén a WorldStar Packaging Award 2023-at szintén elnyerte, tavaly pedig a German Packaging Award-on és a SPC Innovator Award-on is diadalmaskodott.

A német cég új utat tör a környezetvédelemben és egyértelmű nyilatkozatot tesz a fenntarthatóságról. A 100%-ban újrahasznosított papírból készült légpárnák erősek és ökológiailag is előnyösek. A komposztálható záró réteg ultra vékony, ezért nem befolyásolja negatívan az újrahasznosítást. A PaperWave® légpárnás fólia kiemelkedő környezeti előnyöket ért el és tökéletesen alkalmas azon felhasználók számára, akik a műanyagmentes csomagolást választják.

légpárnás fólia
Ez a Flöter többszörösen nyertes innovációja

A PaperWave® keményítő alapú komposztálható fóliából készül nagyon vékony záró réteggel rendelkezik, amelyről bebizonyosodott, hogy nem befolyásolja a papír újrahasznosíthatóságát. A terméken a RESY jelölés, valamint a DIN 6120 szerinti 22PAP válogató segédszimbólum szerepel. A PaperWave Bio-t a müncheni Paper Technology Foundation (PTS) újrahasznosíthatónak minősítette.

A mai újrapépesítési technológiával a papír és a tömítő réteg szétválik az újrahasznosítási folyamat során. Ez lehetővé teszi a Flöter légpárnás fóliájának újrahasznosítását a normál hulladékpapírral vagy a bio komposztálható hulladékkal együtt kezelve is.

Czékus Mihály