fbpx

Két rangos díj a Schmitz Cargobull pótkocsigyártónak

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 08.

A Schmitz Cargobull utánfutógyártó, a Huss-Verlag (Németország) által alapított az „Európai Fenntarthatósági Díj 2024” két kategóriájában is nyert. A „Semi-trailer” (félpótkocsi) kategóriában az első díjat a teljesen elektromos S.KOe COOL hűtős félpótkocsiért és a „Szervizszerződések” kategóriában pedig a Full Service Retread Tires szerződésért. 

A Schmitz Cargobull az áruszállítás szén-dioxid-mentesítését olyan praktikus, fenntartható megoldásokkal kívánja előmozdítani, amelyek gazdaságosak a fuvarozó vállalatok számára és nem jelentenek többletterhet. 

Az újrafutózott abroncsokkal kötött teljes körű szolgáltatási szerződéssel ügyfeleink növelik pótkocsijaik elérhetőségét, és jelentős mértékben hozzájárulnak az erőforrások megőrzéséhez, a hulladékcsökkentéshez és a körforgásos gazdasághoz.”

pótkocsi
A hűtőkocsi S.CU ep85 elektromos hűtőegységgel van felszerelve, amely ugyanolyan hűtőteljesítményt biztosít, mint egy dízelmotoros hűtőegység. 

A Full Service Retread Gumiabroncs-szerződés kiterjed az újrafutózott abroncsok kopásával kapcsolatos abroncscserékre, valamint a gumiabroncsok és a légnyomás rendszeres ellenőrzésére. Az újrafutózott abroncsok az alapanyagok akár 80 százalékát is megtakarítják az új abroncsokhoz képest, közel azonos futásteljesítmény mellett. Az újrafutózás optimalizálja az abroncs élettartamát és hosszú távon értékes nyersanyagokat használnak fel.

A teljesen elektromos S.KOe COOL-lal a Schmitz Cargobull olyan hűtős félpótkocsit tervezett, amely gazdaságos megoldást jelent a károsanyag-kibocsátásmentes és üzemanyag-takarékos szállításhoz, anélkül, hogy a hasznos teherbírással kellene kompromisszumot kötni.

A hűtőkocsi S.CU ep85 elektromos hűtőegységgel van felszerelve, amely ugyanolyan hűtőteljesítményt biztosít, mint egy dízelmotoros hűtőegység. Az elektromos generátor tengelye egy bizonyos fordulatszám felett és fékezéskor energiát nyer vissza, így meghosszabbítja a hűtőgép üzemidejét és csökkenti az akkumulátor töltési idejét az elektromos hálózaton.

A Schmitz Cargobull az elmúlt években több ilyen díjat is elnyert, legutóbb 2022-ben az EcoGeneration sorozatból származó aerodinamikus S.CS EcoFLEX ponyvás félpótkocsiért, a „Félpótkocsi” kategóriában.