fbpx

Mercedes Benz Citan az év furgonja

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 08.

A 2024-es év ír furgonjának választották a Mercedes-Benz Citan második generációját, a gumiabroncs gyártóval, Continental Tyres-szel együttműködve. Az elismerést a Motoring Media Association of Ireland (MMAI) tagjai szavazatai alapján ítélték oda, akik egyenként értékelik az Írországban, az elmúlt 12 hónap során piacra került új furgonmodelleket. A díjátadó ünnepségen, amelyre a dublini Conrad Hotelben került sor, Írország vezető autómárkái, importőrei és forgalmazói vettek részt.

Mercedes Citan számít a legkisebb testvérnek az óriási Sprinter és a közepes méretű Vito alkotta családban. A most nyertes a második generációs modell a Mercedes személyautóinak technológiáját tartalmazza. A Citan stílusa inkább evolúció, mint a régi modell radikális újratervezése. A Mercedes B-osztály és a Sprinter keveréke van benne, LED-es nappali menetfényekkel és egy nagy hűtőrácss, középen egy nagy, háromágú csillaggal. A hagyományos kétdobozos kialakítás nagyjából megegyezik a korábbi verzióval. Az előző generációhoz hasonlóan az új Citan is megosztja karosszériáját és futóművét a Kangoo-val.

Az új Citan portfolióban dízel és elektromos hajtású gépjármű is szerepel. Benzines opció nincs, mint a francia és japán testvérfurgonokban.

Mercedes-Benz Citan
Mercedes-Benz Citan a legjobb furgon Írországban