fbpx

A CSAOSZ megtartotta éves szakmai konferenciáját

Írta: Csomor Zsolt - 2024 január 10.

Rendkívüli érdeklődés mellett tartotta meg éves szakmai konferenciáját a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség. A hibrid formában zajló eseményen két szekcióban hallhattak érdekes és hasznos előadásokat az érdeklődők.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) eddigi konferenciáinak létszámaihoz képes példátlanul magas, mintegy 150 résztvevőt üdvözölhetett a tavaly november végén megtartott szakmai rendezvényén.

A plenáris üléssel induló konferencia bevezető két előadása általános érdeklődésre számot tartó témákat dolgozott fel. Elsőként Dr. Rab Árpád egyetemi docens, jövőkutató és Dr. Horváth Csaba címzetes egyetemi tanár élvezetes, értékes és előremutató előadásait hallhatták a vendégek.

konferencia
Kép forrása: CSAOSZ

A két bevezető előadás után az egyik szekció Viszkei György CSAOSZ társelnök vezetésével „szokásos módon” a jogszabályi környezettel foglalkozott. Meghívott előadó volt – többek között – dr. Bartus Adrienn, a Pest vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője, az EPR rendszer hatóságának vezetője, Avramucz Attila, az UNIVER Product Zrt. projektigazgatója, mint az EPR szabályozás kötelezettje és Tánczos Zoltán a NAV Központi Hivatalának főosztályvezető-helyettese.

A másik szekció Kétszeri Dávidnak, a GS1 Magyarország vezérigazgatójának vezetésével a szakmai újdonságokra koncentrált. Az érdeklődők hallhattak előadást többek között az új generációs vonalkódokról, mesterséges intelligencia segítségével tervezett csomagolásról, új fejlesztésű hullámpapírlemez dobozgyártó gépekről és a kobotokról – olvasható a CSAOSZ közleményében.

A CSAOSZ legközelebb várhatóan 2024 március végén a fenntarthatósággal és az élelmiszerveszteség megelőzésével foglalkozó konferenciát szervez.