fbpx

Logisztikai szektor – lét a tét!

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 20.

Noha nem a COVID-19 volt az első kihívás a globális ellátási láncok számára, ez elindítója volt a folyamatos (és egyre növekvő) zűrzavaroknak, amelyek továbbra is veszélyeztetik az ellátási lánc folytonosságát. A hirtelen jelentkező munkaerőhiány, az alacsony készletek, a kereslet ingadozása, a  vízi úton történő szállítás fegyveres konfliktusok miatti magas kockázati faktora, a geopolitikai és háborús problémák, mind hozzájárultak ahhoz, hogy a gyártók, a szállítmányozók és a kereskedők számára zavaros, veszélyekkel teli környezet alakult ki. Míg az ellátási láncok 2021-ben és 2022-ben számos különböző bonyolultságú logisztikai feladatokat fokozatosan megoldották, addig, most a kihívások új hulláma jelenik meg. Habár az idei év nem feltétlenül a COVID-19 által jelentett, olykor leküzdhetetlen, egzisztenciális fenyegetésekkel jár, a szakma még mindig hatalmas geopolitikai, környezeti és szabályozási akadályok tárháza elé néz, amelyekre az ellátási lánc szakembereinek kellően fel kell készülniük. 

MLBKT konferencia
A konferencia a megoldási lehetőségeket igyekszik feltérképezni

Az MLBKT, a magyar ellátási lánc szakemberek, logisztikusok és beszerzők legnagyobb szakmai szervezete tagozatával, a Beszerzők és Beszerzési Vezetők Klubjával közösen, 2024. május 15-én, 12. alkalommal szervezi meg hagyományos egész napos, izgalmas, interaktív konferenciáját. Amelyre már lehet regisztrálni! Újabb 12 hónap telt el és várva várt enyhülés az ellátási láncokra nehezedő nyomásban csak nagyon rövid periódusokra következett be. A parkett tovább forrósodik a beszerzők, a beszállítók, az operációban dolgozó szakemberek lába alatt, az „üzleti tangó” jól bevált, elegáns lépései ritkán mutathatók be. Az új helyzetekhez való rugalmas és gyors alkalmazkodás, a működési agilitás rohamtempóban válik minimum követelménnyé az ellátási láncban. Ennek technológiai, módszertani, emberi oldalainak bemutatását, közös átbeszélését célozza meg a szervező, az MLBKT az idei Beszerzési Konferenciáján. 

Amiről biztosan szó lesz:

  • Procurement technology, avagy van-e jelentős elmozdulás a beszerzés által használt technológiákban.
  • Supplier diversity, megtudhatod, hogy a vevők és a társadalom által elvárt értékek hogyan jelennek meg egy jobban kapcsolódó, sokszínűbb beszállítói bázis kialakításakor.
  • Risk and resilience, hogyan építsünk és működtessünk ellenálló és agilis szervezeteket az ellátási láncban.
  • Supply chain sustainability és ESG célok a beszerzésben: mindenképp porondra kerül, hogyan integráljuk az erősödő környezeti, társadalmi, irányítási elvárásokat és mérőszámokat a beszerzési/ellátási folyamatainkba.
  • Legjobb vállalati gyakorlatok.

Miért nem is kérdés, hogy ott kell lenni?

  • Mert szakmabeli kollégákkal beszélgethetsz, megismerheted az ő kihívásaikat, ötletet hallhatsz a sajátod megoldására;
  • Első kézből kapsz információkat a munkádat befolyásoló gazdasági és geopolitikai kérdésekről, technológiai újdonságokról;
  • Bevált módszereket, praktikákat, buktatókat ismerhetsz meg;
  • A legégetőbb beszerzési problémákat boncolgatjuk és a legaktuálisabb trendeket mutatjuk be és beszéljük át;
  • Látni és látszani: a szünetekben kötetlenül ismerkedhetsz a szektor meghatározó szereplőivel! 

Regisztrációs felület: https://beszerzesikonferencia.hu/regisztracio/