fbpx

Az Aldi már árusít visszaváltható PET-palackos italokat

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 14.

Új fejezetet nyitva a hazai hulladékgazdálkodásban megjelentek a boltok polcain az első, visszaváltási díjas PET palackok. Ezeket, a különböző kereskedelmi egységekben az utóbbi időszakban sorra megjelenő automatákban lehet visszaváltani. Első ütemben a visszaváltott palackok betéti díját még nem lehet bankszámlára utalni. Az ellenértéket a vásárlók levásárolható kupon formájában kapják meg.

Országszerte már minden Aldiban elérhetők az első visszaváltási díjas termékek. A kiskereskedelmi hálózat sajátmárkás üdítőitalainak címkéjén jelent meg a visszaváltási díjra vonatkozó logó és a díj mértéke. Ez az összeg a pénztárnál automatikusan hozzáadódik a termék árához. A visszaválthatóságra illetve a betétdíjra a polcokon kihelyezett ártáblán is felhívják a vásárlók figyelmét.

A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg. A levásárlás mellett jótékony célra is felajánlható az összeg, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig – a MoHu tájékoztatása szerint – várhatóan áprilistól lesz elérhető.

Az Aldi külön felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a visszaváltó automatákba kizárólag olyan palackokat lehet elhelyezni, amelyeken szerepel a visszaválthatóságra utaló lógó.

Forrás: Aldi