fbpx

A Ryder System Inc. felvásárolta a Cardinal Logistics-et

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 20.

Ez év februárjában a Ryder System Inc. bejelentette, hogy felvásárolta a Cardinal Logistics-et a HIG Capital befektetési cégtől. A Ryder – amely a logisztikai és szállítási megoldások széles skáláját kínálja, beleértve a flottakezelést, a raktározást és az elosztást, az e-kereskedelem logisztikai feladatait, az utolsó mérföldre történő szállítást és a teherautó-kölcsönzést – már jelentős jelenléttel rendelkezik Észak-Amerikában.

kézfogás
A Ryder System arra számít, hogy a Cardinal Logistics felvásárlása évente mintegy 1 milliárd dolláros bevételt eredményez

Bár az 5 milliárd dollár értékű logisztikai cég közel 260 000 haszongépjárművet kezel és nagyjából 300 raktárt üzemeltet közel 9 millió négyzetméter területen, a Cardinal felvásárlásával további 200 üzemi hellyel, 2900 járművel és 3400 hivatásos sofőrrel bővítette így a hálózatát.

A Ryder a Cardinal működését, létesítményeit és felszereléseit teljes mértékben integrálja három fő üzleti szegmensébe: a dedikált szállítási, flottakezelési és ellátási lánc üzletágakba. Az integráció a tervek szerint 2025-ben fog befejeződni, miután a vállalatok közötti összes terület szinkronba került.

Ryder-nél arra számítanak, hogy a cégfelvásárlás támogatni fogja a cég stratégiáját a dedikált szállítási megoldások (DTS) üzletágának nyereséges növekedésének felgyorsítására. A cél az, hogy DTS szegmensből származó árbevétel elérje a másik két szegmens szintjét. A tavalyi év harmadik negyedévben 448 millió dolláros árbevételt sikerült realizálniuk, szemben a flottakezelésből származó 1,49 milliárd dollárral és az ellátási láncok számára kínált szolgáltatásokból eredő 1,19 milliárd dollárral.

Forrás:Yahoo Finance