fbpx

Az LX Pantos veszi bérbe a Logisztár Terminált

Írta: Csomor Zsolt - 2024 május 06.

Christoph Grasl, az ÖBB Rail Cargo Group igazgatóságának tagja átadta a Sóstó Ipari Parkban működő Logisztár Kft. terminál kulcsait Jeonghwan Woonak, az LX Pantos globális logisztikai vállalat európai üzletcsoport-vezetőjének. Az eseményen részt vett SeungHyun Ro, a W&D üzletág vezetője, JaeHyuck AUH, a hajózási üzletág vezetője, ügyvezető alelnök és HaHyoung Lee, a globális vasúti divízió vezetője is.

Kiváló adottság és földrajzi elhelyezkedés

Az LX Pantos és az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) igazgatóságának RCG megállapodásban erősítette meg partneri együttműködését. A vállalatok közösen kívánják feltérképezni a kelet-európai autóiparban és az akkumulátor-fuvarozásban rejlő üzleti lehetőségeket.

Christoph Grasl Jeonghwan Woo
Christoph Grasl átadja Jeonghwan Woonak a Logisztár Terminál kulcsait

A Székesfehérvár mellett elhelyezkedő, 36 ezer m2 területű, két darab 360 méter hosszú vágánnyal rendelkező Logisztár Terminál a jövőben hozzájárul a magyarországi elektromos autóipari fejlesztések logisztikai megbízásainak teljesítéséhez. Egyúttal támogatja a magyar nemzetgazdasági törekvések megvalósítását – olvasható Vision Communications Hungary Kft. lközleményében. A terminált kiváló adottságai mellett kedvező földrajzi elhelyezkedése, megközelíthetősége, az M7-es autópálya közvetlen közelsége is alkalmassá teszi a kiemelt jelentőségű és összetett feladatok magas színvonalú ellátásához.

Képek forrása: Rail Cargo Group

Christoph Grasl, az RCG Igazgatóságának tagja az átadásnál hangsúlyozta: „Ez a partneri együttműködés nem csupán az LX Pantos üzleti tevékenységét támogatja, de a régió áruforgalmát, és ezáltal a magyar gazdaság egészét élénkíteni fogja. Az RCG vezető európai vasútlogisztikai szereplőként kiterjedt hálózattal, valamint széles körű szaktudással rendelkezik az autóipari fuvarozás területén. Mindez elősegíti az LX Pantos európai terjeszkedési törekvéseit is.”