A svéd Saveggy vállalat szerint a gyümölcsök és zöldségek mintegy 45 százaléka vesz kárba, kerül a szemétbe világszerte, ami nagyban hozzájárul az éghajlatváltozáshoz. Ezért a vállalat olyan ehető bevonatot fejlesztett ki, amely növeli a friss gyümölcsök és zöldségek eltarthatóságát.
Permetezéssel vagy mártással alkalmazható
A Saveggy által kifejlesztett védőréteg a jövőben kiválthatja a darabonkénti csomagolást: növényi eredetű forrásokat használ, mint például a repce és a zab.
Ezek zárják el a zöldséget, gyümölcsöt a külvilágtól, és akadályozzák meg az állagromlást. Az innovatív fejlesztés egy vékony és láthatatlan réteg, amely megakadályozza a nedvességvesztést, lassítja az oxidációt, és segít megőrizni a termék szilárdságát és vonzerejét – lehetővé téve a hosszabb eltarthatóságot. Az innováció egyszerűen beilleszthető a mezőgazdasági termelésbe, mivel a betakarítás után egyszerűen, mártással vagy permetezéssel alkalmazható – olvasható a foodingredientsfirst.com oldalán és a FIRST CLASS fordításában.
A két éven keresztül finomhangolt technológia először az uborkák piacán jelenik meg, ezen a területen találkozhatnak először a svéd vásárlók a biológiailag előállított csomagolással.