fbpx

Új telephelyet avatott Felsőzsolcán az AXIÁL Kft.

Írta: Sajtóközlemény - 2022 december 22.

Ünnepélyes átadó keretében mutatkozott be az AXIÁL Kft. legújabb, felsőzsolcai telephelye. A zöldmezős beruházással felépült komplexum a legújabb technikai színvonalon bővíti a cég regionális kapacitásait, miközben a munkavállalók számára is komfortos környezetet teremt.

Komoly fejlesztésekkel várja ügyfeleit az AXIÁL Kft. az új telephelyén

Nagyszabású ünnepség keretében nyitották meg az AXIÁL Kft. saját beruházásban, 1,3 milliárd forintból megépült felsőzsolcai telephelyét, a város forgalmi csomópontja melletti Bódva úton. A kiválasztott helyszín remekül megközelíthető a közelben futó főútvonalakról, miközben szinte közvetlen kapcsolatban marad megyeközponttal és a térségben tevékenykedő ügyfelekkel is. A több mint 3 hektáros területen felépített regionális központ többek között jelentős méreteivel és kiváló megközelíthetőségével hoz minőségi ugrást a térségben található ügyfelek kiszolgálása terén.

épület targonca
Kép forrása: AXIÁL

Az AXIÁL folyamatosan növekvő kínálatához és az abban megtalálható egyre nagyobb méretű gépekhez is alkalmazkodik a telephely. Az átadott épületegyüttes többek között 810 négyzetméternyi műhelycsarnokból, 525 négyzetméternyi irodaépületből és értékesítési térből, valamint 230 négyzetméternyi hidegraktárból és 328 négyzetméternyi fűtött raktárhelységből áll. Ezek mellett 300 négyzetméternyi géptároló és a térségben régóta várt 1500 négyzetméternyi kiállítótér is szolgálja a gépek illő bemutatását. Ezek a méretek jelentős bővülést tesznek lehetővé, például a szervizkapacitás tekintetében, ahol ezután 10-15 gép párhuzamos javítására is lehetőség nyílik. Az ügyfelek fogadására kialakított nagyméretű és modern terek számottevően javítják a kiszolgálás minőségét, miközben látványos környezetet biztosítanak a kínálatban szereplő gépek alapos megtekintéséhez és akár kipróbálásához is.

A tervezés kezdetétől számított mindössze 22 hónap alatt megvalósult beruházás emellett számos technológiai újítással is rendelkezik, melyek növelik a hatékonyságot és fenntarthatóbb működést tesznek lehetővé. Az épületek modern hőszigetelése, illetve az energiatakarékos hőszivattyús fűtési rendszer és a fejlett világítási koncepció kisebb karbonlábnyomot eredményez, ami fontos szempont volt a tervezés során. Ráadásul az új telephelyen egy 50 kWp kapacitású napelemes rendszert is telepítettek, ami közel teljes mértékben biztosítja a munkavégzéshez szükséges energiát.

A gépek szervizelését szintén új eszközök teszik gyorsabbá a nagyméretű csarnokban. Ezek közé tartozik az 5 tonnás emelőképességű híddaru, mely sikeresen vizsgázott az átadó eseményen, a Vincze Tünde Magyar Légtornász Egyesület előadása során.  Emellett modern füstgáz elszívó berendezés és a 100 tonna kapacitású hidraulikus prés is része a felszerelésnek, de a munkavégzést kiépített sűrített levegős hálózat is támogatja, illetve hasonlóan jelentős újdonság a 168 négyzetméteres, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő nagynyomású kültéri gépmosó is.

A fióktelepen dolgozó 30 munkatárs számára több munkaállomás, korszerűbb raktártechnológia, illetve napjaink trendjeinek megfelelő, kényelmes szociális helységek és vonzó irodai terek nyújtanak inspiráló környezetet. Az éves szinten több mint 1200 partnert kiszolgáló csapat igényeire komoly hangsúlyt helyeztek a beruházás során – olvasható a vállalat közleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt