fbpx

A Mewa vállalatcsoport átvette a Mikroclean céget

Írta: Csomor Zsolt - 2024 május 09.

A német Mewa-csoport folytatja az expanzióját: február 29-től 100%-os leányvállalatként immár a Mewa-csoporthoz tartozik a Mikroclean GmbH, az ipari tisztaterek (cleanroomok) takarítására specializálódott német vállalkozás is.

Speciális szolgáltatás az ipari tisztaterek takarítása területén

A Mikroclean GmbH-t 2012-ben alapította Timo Speck. A vállalat székhelye a Baden-Württemberg tartományi Grafenberg bei Metzlingen községben található, de jelen van Berlinben és Essenben is. Emellett további tíz szolgáltatóközponttal támogatja ügyfeleit Németországban, Ausztriában, Svájcban és további európai országokban. Megrendelői a gyártó‑, gyógyszer- és orvosikészülék-, valamint a biokémiai iparban tevékenykednek – olvasható a Mewa közleményében.

„A Mikrocleannel létrejött partnerség új lehetőségeket teremt számunkra ebben a növekedési szektorban. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megnyernünk Timo Specket és csapatát, köszöntjük őket a Mewa-csoportban” – mondta Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatósági elnöke.

felmosó rúd
Az iparban használt, speciális tisztaságot igénylő tisztaterek takarítására szakosodott Mikroclean GmbH immár a Mewa-csoport tagja (Kép forrása: Mikroclean/Mewa)

A tranzakció lezárultával az ügyvezetés tagjai Timo Speck és Günes Yenen, a Mewa korábbi angliai ügyvezetője lettek. „Bővíteni szeretnénk a tisztaterekhez kapcsolódó szolgáltatásainkat, ezért fontos a meglévő kompetenciánk kiegészítése és következetes továbbfejlesztése. A Mikrocleannel létrejött partnerség új lehetőségeket teremt számunkra ebben a növekedési szektorban. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megnyernünk Timo Specket és csapatát, köszöntjük őket a Mewa-csoportban” – mondta Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatósági elnöke.

Timo Speck nagyon pozitívnak találja azokat a szinergiákat és lehetőségeket, amelyek egy nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatcsoport tagjaként nyílnak meg számukra. „Mindig azt mondom ügyfeleinknek, hogy ’az Önök tisztatere egyben a mi tisztaterünk is’, hiszen ezen speciális munkaterületek tisztítása nagyon komoly felelősséggel jár, amelyet mi teljes mértékben vállalunk. Kimondottan örülök, hogy a Mewával közösen, célzottan fejleszthetjük tovább szolgáltatásainkat.”

A Mewa-csoport folyamatosan bővíti a tisztaterek ellátása területén meglévő szolgáltatási portfólióját, és a Mikroclean integrációja komoly stratégiai lépés ezen az úton. A területeken használt tisztatéri ruházat mosásához és kezeléséhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatás ellátására a meissenheimi Mewa-telephelyen épül jelenleg egy teljesen új üzem.