fbpx

Innováció a légi szállítmányozásban

Írta: Csomor Zsolt - 2024 május 08.

A DSV egy, a hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput a légi szállítmányozásban. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2–8 °C-os környezetben is képesek lesznek átvilágítási szolgáltatás nyújtására, amivel fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét.

üzleti reggeli
Gyógyszeripari üzleti reggelit tartott a DSV (Kép forrása: KRPR.hu)

Gyógyszeripari üzleti reggelit tartott a DSV

A DSV A/S egy piacvezető dán vállalat globális közúti, légi, tengeri szállítási és raktárlogisztikai szolgáltatásokat kínál. A magyarországi gyógyszeripar meghatározó szereplőinek részvételével a DSV egy gyógyszeripari üzleti reggelin bemutatott egy olyan innovatív fejlesztést, amelynek köszönhetően olyan szolgáltatás képes nyújtani a vállalat Vecsésen, amelyre hazánkban korábban szállítmányozási és logisztikai vállalat nem volt képes. Az eseményen debütált az az új szolgáltatás, amelynek segítségével már 2–8 °C-os hűtött térben is képesek lesznek átvilágítani a légi áruszállításra szánt árukat – olvasható a Károly Róbert PR & Marketing közleményében.

repülő
Fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét

A DSV Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett közvetlenül elhelyezkedő 900 négyzetméteres létesítménye tartalmaz egy 15–25 °C-os és egy 2–8 °C-os hűtött teret is. Ezek mellett rendelkezik egy cross-dock előtérrel is, amely két kapun keresztül közelíthető meg. Ezek a kapuk alkalmasak arra, hogy fogadjanak hűtőkonténert, kamiont, illetve akár kisautót is. A raktár korábban megkapta a Regulated Agent státuszt is. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a raktár alkalmas arra, hogy egy különösen védett státuszú lokációt létrehozva, a légitársaságok befogadják az innen kiáramló árukat utólagos ellenőrzés nélkül is szállításra. Az új fejlesztésnek köszönhetően további szolgáltatással is bővül a létesítmény.