A Tork tudásanyaggal, bevált gyakorlatokkal és professzionális higiéniai praktikákkal segíti a vállalkozásokat a koronavírus miatti leállás utáni biztonságos újrainduláshoz. A „Tork Biztonságos Munkavégzés” program a legnaprakészebb, a higiénia területén megjelenő információk és tanácsok könnyen hozzáférhető forrása.
A professzionális higiénia globális vezetőjeként a Tork évtizedes tapasztalatára alapozott tudásanyagokat oszt meg a legújabb közegészségügyi és WHO ajánlásokkal kiegészítve.
A tudástár eszközkészletet (pl. letölthető és falra kitehető információs anyagokat, higiéniai tájékoztatókat) biztosít többek között az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, gyártóüzemek és vendéglátóhelyek számára, hogy biztonságosabb és higiénikusabb körülményeket teremthessenek a munkavállalók és a vásárlók számára a világjárvány idején és azon túl is.
A tudástár itt érhető el: https://www.tork.hu/torkcampaigns/corona-virus .
A weboldalon emellett további információk találhatók arról is, hogy a Tork miként támogatja a vállalkozásokat a koronavírus-járvány alatt.
Biztonsági ajánlások élelmiszerüzleteknek és gyógyszertáraknak:
- Megfelelő kézhigiénés protokoll az áruházban dolgozók számára, ideértve a betartás javításának módjait is.
- Ötletek a személyi higiénia javítására az üzletek dolgozói és vásárlói számára.
Továbbfejlesztett felülettisztítási protokoll annak biztosítása érdekében, hogy az üzletek higiénikusak maradjanak. - Az adagoló elhelyezésére vonatkozó ajánlások a kézhigiénia elősegítésére az üzlet dolgozói és vásárlói számára az egész bolt területén.
A Tork Biztonságos munkavégzés gyártóüzemek számára:
- Helyes kézhigiéniai protokoll az építkezésen dolgozók számára, beleértve a kézhigiénia betartásának javítását.
- Továbbfejlesztett felülettisztítási protokoll annak biztosítása érdekében, hogy a gyártási munkaterületek higiénikusak maradjanak.
- Javaslatok a munkahelyek szokásos működési eljárásainak felülvizsgálatára a fizikai távolságtartási intézkedések alkalmazása érdekében, alternatív ajánlásokkal, amennyiben a fizikai távolságtartás nem lehetséges.
Az éttermeknek gyorsan kellett reagálniuk
Az éttermek üzemeltetőinek gyorsan meg kellett változtatniuk üzleti modelljüket, hogy alkalmazkodhassanak a közösségi távolságtartásra vonatkozó iránymutatásokhoz, mondta Hanneke Kuipers, az Essity Professional Hygiene, Foodservice marketing igazgatója. A Tork Biztonságos Munkavégzés vendéglátóipari vállalatoknak eszközkészlete segíti az üzemeltetőket az új normálhoz való alkalmazkodásban.
A Tork Biztonságos munkavégzés: COVID-19 eszközkészlet vendéglátóipari vállalkozásoknak ajánlásai a következőket tartalmazzák:
- Megfelelő kézhigiéniai protokoll az éttermi dolgozók számára beleértve a kézhigiénia betartásának javítását.
- Az éttermi dolgozók személyes higiéniájával kapcsolatos bevált gyakorlatok.
- Javaslatok az éttermi felületek megfelelő tisztítására és fertőtlenítésére vonatkozóan a kórokozók terjedésének csökkentése érdekében.
- Javaslatok az adagolók elhelyezéséhez a megfelelő higiéniai gyakorlatok és protokollok alkalmazásához az éttermek teljes területén.