fbpx

Konferenciasorozattal ünnepel a rangos üzleti egyetem

Írta: Csomor Zsolt - 2023 október 10.

Előkelő hely a Financial Times menedzsment képzési világranglistáján, a szakma csúcsának járó „Triple Crown” minősítés, stabil, humánus értékrend – ezek jellemzik az ESSCA School of Management intézményét, mely 30 éve nyitotta meg budapesti kampuszát. Az egyetem az évforduló alkalmából 2023 tavaszán exkluzív ünnepi eseménysorozatot indított a szakmaiság, a kulturális sokszínűség, a vibráló diákélet és a fenntarthatóság jegyében. A programok szeptember végén egy szakmai kerekasztal beszélgetés formájában folytatódtak.

Új erősségek, régi, stabil alapokra helyezve

30 évvel ezelőtt az ESSCA azzal kezdte nemzetközivé válását, hogy megalapította első európai kampuszát Budapesten. Akkoriban ez az iskola stratégiájának egy ambiciózus eleme volt, amely azt a célt szolgálta, hogy minőségi oktatást és vezetői készségeket nyújtson az európai és nyugati piacok felé nyitó magyar gazdaság számára. Ez az egyetlen francia üzleti iskola Magyarországon, amely Conférence des Grandes Ecoles által minősített diplomát ad – mondta a rendezvényen Jean Charroin, az ESSCA főigazgatója.

Jean Charroin, az ESSCA főigazgatója
Jean Charroin, az ESSCA főigazgatója

A 114 éve alapított ESSCA School of Management stabil, erős alapértékekre épült, melyek a mai napig alapját képezik az iskola létének és működésének. Az ESSCA arra is kiemelt figyelmet fordít, hogy ezeket az értékeket összekapcsolja a folyamatosan megújuló technikai, társadalmi, gazdasági elvárásokkal, megoldásokkal és kihívásokkal, és ezek figyelembevételével szervezze a működését és járuljon hozzá az oktatási piac trendjeinek alakításához, formálásához – hívta fel a figyelmet dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Budapest igazgatója, professzora.Nagyon jó példa erre az iskola azon szándéka, hogy Kampuszait és folyamatait a fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelően szervezze át, vagy a mesterséges intelligencia tudatos beépítése az ESSCA egyes folyamataiba, így az oktatásba is.

Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Budapest igazgatója, professzora
Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Budapest igazgatója, professzora

Az innovatív szemléletű ESSCA 2023 őszén útnak indított egy konferenciasorozatot, melynek keretében a mesterséges intelligencia különböző iparágakra gyakorolt hatását vizsgálják az iskola kollégái és partnerei a világ számos pontján. A sorozat első eseményére a budapesti kampuszon került sor, melynek keretében gondolatébresztő előadásokat szakmai viták követtek. A téma sokrétű feldolgozása céljából az ESSCA rangos előadók egész sorát hívta meg, akik különféle szakterületekről és iparágakból érkeztek, és akik arra keresték a választ, hogy vajon mely területeket érinti leginkább és legkevésbé a mesterséges intelligencia rohamos fejlődése, és vajon miként kellene erre az egyes iparágaknak reagálnia.

ember férfi nő terem előadás mikrofon asztal szék

Az, hogy melyik iparág hogyan reagál a mesterséges intelligencia térnyerésére, nagyon eltérő lehet. Egy dologban azonban láthatóan konszenzus alakul ki a szakértők szerint: nem szabad, hogy a mesterséges intelligencia átvegye a humán kompetenciákat.