fbpx

Az Amazon AI-t használ a csomagolási hulladék csökkentésére

Írta: Molnár Tamás - 2024 május 28.

Az Amazon Web Services-re épülő Package Decision Engine többlépcsős folyamatot alkalmaz a csomagolási hulladék csökkentésére, az egyes elemek elemzésére. Ennek az innovációnak az a célja, hogy a vásárlások a legmegfelelőbb csomagolásban érkezzenek, csökkentve a hulladékot és javítva a szállítási folyamatokat.

A mesterséges intelligencia használata előtt a kiskereskedő kézi teszteléssel határozta meg a csomagolás optimalizálását. Az AI viszont első lépésben a termékeket az Amazon csomagolást elosztó központjaiban számítógépes látás technológiával szkenneli egy speciális alagúton végig vezetve. Itt megállapítják a méreteket, azonosítják a hibákat, és rögzítik a különböző szögeket, még azt is, hogy egy tétel már be van-e csomagolva, vagy van-e benne üveg.

AmazonAI_csomagolas
A Package Decision Engine többlépcsős folyamatot alkalmaz az egyes elemek elemzésére
(Fotó: https://www.packaging-gateway.com)

Az AI-modell természetes nyelvi feldolgozást is használ a szöveges adatok feldolgozására, beleértve a termékneveket, leírásokat, árakat és a csomagolás méreteit.

A háztól-házig szállítás mesterséges intelligencia-modellje a mély gépi tanulást, a természetes nyelvi feldolgozást és a számítógépes látás kombinációját használja annak előrejelzésére, hogy a tárgyak, például a takarók mikor igényelnek védőcsomagolást, vagy mikor kell a törékeny áruknak, például a tányéroknak, erősebb dobozokat igénybe venni.

Ezzel a rendszerrel az Amazon, 2015 óta több mint kétmillió tonnával csökkentette a csomagoló anyag felhasználását világszerte.

Ez is érdekelheti a témában: Az internet nevelhet az újrahasznosításra