fbpx

Fenntartható logisztika: a Royal LC Packaging elkötelezettsége a zöld jövőért

Írta: Transpack-2024/V. lapszám cikke - 2024 október 16. -Hirdetés

PARTNERSÉG – ELKÖTELEZETTSÉG – INNOVÁCIÓ

A Royal LC Packaging cégcsoport már több mint 100 éve gyárt és forgalmaz csomagolóanyagokat. Termékeink széles palettája lefedi a mezőgazdasági és ipari igények jelentős részét. Magyarországi leányvállalatunk, az LC Packaging TPI Kft. már 30 éve biztosítja ügyfelei számára ezeket a csomagolási megoldásokat.

Mivel vállalatunk globális szinten működik, a szállítás kiemelt szerepet játszik az ellátási láncban. A termékeink tengeri, szárazföldi és vasúti úton jutnak el a világ különböző pontjaira. Gyártóüzemeink Bangladesben és Afrikában találhatók, míg beszállítóink Ázsia-szerte elérhetők, értékesítőink pedig már az Egyesült Államokban is aktívak.

A szállítmányozás fenntarthatósága kulcsfontosságú része vállalati stratégiánknak. Cégünk ambiciózus célokat tűzött ki maga elé, amelyeket a Science Based Targets (SBTi) kezdeményezés is elismert. Bár a szállítás a teljes értékláncunk kibocsátásának „csak” 3%-át teszi ki, bizonyos csomagolási forgatókönyvekben ez akár 15% is lehet. Ezért célunk, hogy 2030-ig 50%-kal csökkentsük a szállításból származó kibocsátásokat 2021-hez képest.

https://www.freepik.com/
Forrás: freepik.com

A jövő zöld szállítása: Hogyan kívánjuk elérni a kevesebb károsanyag-kibocsátást?

Ahhoz, hogy elérjük céljainkat, elengedhetetlen a megfelelő logisztikai partnerek kiválasztása. Hollandiában már HVO-üzemanyaggal közlekedő teherautókat használunk, és világszerte azon dolgozunk, hogy zöld alternatívákat vezessünk be.

Ahogy Abhishek Kumar, cégünk nemzetközi ellátási lánc vezetője fogalmazott: „Jelenleg azon dolgozunk, hogy kiválasszuk azokat a hosszú távú logisztikai partnereket, akikkel megvalósíthatjuk fenntarthatósági céljainkat. Etikai kódexünk szigorú környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos normákat tartalmaz, beleértve az 50%-os kibocsátás-csökkentést is. Logisztikai partnereinktől elvárjuk, hogy évente jelentést készítsenek a szállítmányok környezeti hatásairól és az elért kibocsátás-csökkentésekről.”

Innovatív partnerségek és fenntartható jövő

A legjobb módszer a szállítási kibocsátás csökkentésére, ha minimalizáljuk a szállítást, és lerövidítjük az útvonalakat.

Az LC Packaging WorldBag állagjavító szolgáltatása lehetőséget kínál arra, hogy egy FIBC (big bag) zsákot akár ötször is újra felhasználjanak, ezáltal akár 70%-kal csökkentve a termék életciklusa alatt keletkező kibocsátást. Ezzel a zsák gyártásához használt nyersanyagok és a kész zsákok, ügyfélhez való szállítása is minimalizálható.

További megoldásként az anyagfelhasználás és a súly csökkentésére törekszünk, például a hálós zsákok, kartontálcák és a -dobozok esetében. Cégünk a kartoncsomagolások részére ragasztóállomásokat üzemeltet az ügyfelei közelében vagy partnerei telephelyén. Mivel a telephelyekre a kartont síklapokként szállítjuk, és a ragasztás a telephelyen valósul meg, elkerülhető a levegő szállítása.

A jövő szállítmányozása

Cégünk 2022 óta tagja a BICEPS Networknek, amely főleg szállítmányozók és hajótulajdonosok együttműködésével gyorsítaná a szállítási ágazat fenntartható átállását. Célunk a CO2e-kibocsátás csökkentése, valamint a hajók életciklusának végén alkalmazott környezetbarát megoldások kidolgozása.

Kumar szerint: „A szállítási ágazat ambiciózus környezetvédelmi célokat tűzött ki magának, és lehetőségünk van együttműködni a partnereinkkel ellátási láncunk fenntarthatóbbá és rugalmasabbá tételére, lépésről lépésre.”

Az LC Packaging elkötelezett amellett, hogy szállítmányozási folyamatait zöldebbé tegye, és partnereivel együttműködve egy fenntarthatóbb jövőt építsen.