fbpx

Világítótornyok a márkák tengerében

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 27.

Olvasónk már több alkalommal is ízelítőt kaptak hírösszeállításainkban a gyártási folyamatok mindennapjaiban használt MEWA termékekről. Sajtóút keretében ezúttal személyesen győződhettünk meg a szolgáltatás színvonaláról, a termékkínálatról és nem utolsó sorban a valóban európai színvonalú környezetvédelmi szemléletről.

 

 

A vállalatot 1908-ban Hermann Gebauer a szászországi Ostritz-Altstadtban alapította. A családi vállalkozás tehát már több mint 100 éves múltra tekint vissza, a hagyomány és a technológia ma Gabriele Gebauer, az alapító unokája, és férje, Rolf Beisse igazgatása alatt folytatódik Európa-szerte már 43 kirendeltségnél, köztük Magyarországon is.

 

968 millió kimosott ipari törlőkendők évente

 

Matematikai feladatok sorozatát végezhetnénk el a nagy számok bűvöletében. Hiszen a 43 MEWA vállalatnál összesen 4.500 munkatárs dolgozik azon, hogy a 165.000 szerződött ügyfél nap mint nap tiszta törlőkendővel, tiszta munkaruhában végezhesse feladatait. Európa-szerte 946.000 dolgozó visel MEWA munkaruhát, évente 1,9 millió szőnyeget és 690.000 tekercs kéztörlőt tisztítanak a 313 t/nap tisztítási kapacitású MEWA gépek.

Azt gondolhatnánk, hogy egy tisztító komplexumban járunk, holott az alapkoncepció az ipari felhasználók számára újrafelhasználható textilrendszerek fejlesztése és gyártása. A MEWA szolgáltatási rendszerén keresztül munkaruházatot, ipari törlőkendőket, lábtörlőket és mosdóhigiéniai felszereléseket bocsát ügyfelei rendelkezésére, továbbá kereskedelmi szegmensén keresztül munkavédelmi felszereléseket kínál ügyfeleinek. Azonban a szolgáltatásnak valóban része a tiszta textíliák kihelyezése, a szennyezett textíliák elszállítása, mosása, minőségi ellenőrzése és az elhasználódott kendők pótlása.

Sikerek, elismerések

 

A textilmenedzsment terén piacvezető MEWA-t 2011-ben a berlini közgazdász professzor, Bernd Venohr által vezetett szakmai zsűri beválasztotta a világpiacon vezető szerepet játszó német márkák közé, majd 2013-ban a Deutsche Standards kiadó ismét „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a cégnek, és egyúttal felvette a márkát „Az évszázad márkái – világítótornyok a márkák tengerében” című kiadványba.

 

Törlőkendő – Melyiket válasszam?

Melyik tisztítókendő felel meg az Ön igényeinek? Az indulást professzionális tanácsadással és igény szerinti első ellátással könnyítik meg. Minden területre és minden igényre szabva megfelelő textíliákat kínálnak, jó felszívóképességű, strapabíró, formatartó darabokat. Az anyagba szőtt színes csíkoknak köszönhetően megkülönböztethetőek az eltérő bevetési területekre szánt kendők.

MEWATEX ® a robusztus kendő minden esetre

MEWATEX PLUS ® a finom kendő kényes felületekre

MEWATEX ULTRA ® a kímélő kendő az érzékeny felületekhez

MEWA PROTEX ® a felülmúlhatatlan kendő a legmagasabb igényekre

MEWA MULTITEX ® a cseppfelfogó szőnyeg szivárgásokhoz

 

Környezetvédelmi előnyök az egész településen

 

A vizek, a levegő, a talaj és az energia védelmében az a célkitűzésünk, hogy túlszárnyaljuk a törvényi követelményeket. Épp ezért a szennyezett törlőkendők, szőnyegek és munkaruhák tisztítását is felvállalja a MEWA. Az elszállítást, a környezetre káros szennyvíz tisztítását és újrahasznosítását is átvállalva partnereiktől, így nemcsak a mindennapi feladatot, de a környezetterheléssel járó felelősséget is átvállalva tőlük. A MEWA jelenleg 99,8%-os tisztasági szintet ér el a szennyvíz tisztításában, a kémiai-fizikális előkezelése során legnagyobb mértékben elválasztva a szennyező ill. káros anyagokat a víztől. A biológiai tisztítási fázis során pedig baktériumok bontják le a vízben maradt oldott szennyeződéseket.

A szállítás és a tárolás során is textil szennyeszsákokat és hosszú élettartamú tartályokat használnak. A természet megóvása érdekében továbbá környezetkímélő termelési eljárásokat, hővisszanyerést, melléktermékek hőtermelésre való felhasználását, szennyvízkezelést és nem utolsósorban technikailag fejlett kaszkádrendszert alkalmaznak, így takarékoskodnak a friss vízzel. Tehát mindig egy lépéssel előrébb járnak a környezetvédelem terén, az erőforrások kímélése és a hulladék minimalizása révén hozzájárulva a környezet megóvásához.

És mindez nem állt meg a scwechati üzem falainál. A cég vezetése a teljes település szennyvízkezelési feladatait átvállalta, épp a szakmai tapasztalat és a törvényi előírásoknál is szigorúbb belső környezetvédelmi elvárások teljesítése miatt.

A munka világa (is) folyamatosan változik?

 

A MEWA legújabb munkavédelmi termékkatalógusa az Anselltől az Eltenig, a Helly Hansentől a Hakrón, a Honeywellen és a Korsaron keresztül a Pumáig a legnagyobb márkák termékeit sorakoztatja fel. A kínálatban rengeteg új, olyan kiváló minőségű, tetőtől talpig védelmet kínáló cikk található, amely máris teljesíti a jövő elvárásait a munkavédelemmel szemben. Ahogy az osztrák cég vallja: A munka világa folyamatosan változik, ezzel együtt ügyfeleink igényei is. Olvasóink a hazai forgalmazónál, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft.-nél (2092 Budakeszi Bianka utca 18 [email protected], www.mewa.hu) találkozhatnak a legújabb trend mellett a már bevált és bizonyított higiéniai és munkaruházati termékekről.