fbpx

Mariotti targonca már Magyarországon is – a Pagáttól

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 27.

Ez egy nagy múltú, régi hagyományokkal rendelkező cég az anyagmozgatás terén (1920 óta) és az egész világra exportál. A tervezés és a gyártás Olaszországban folyik, egy gyárban Grugliasco-ban (Torino). Kategóriája piacvezetőjeként, a MARIOTTI az egyetlen cég a világon, amelyik több mint 20 különböző háromkerekű elektromos targonca típust kínál eladásra. Teherbírásuk 400-1300 kg-ig terjed, egyedülálló teljesítményük pedig alkalmassá teszi őket, hogy megfeleljenek a piac speciális elvárásainak is.

Ez egy nagy múltú, régi hagyományokkal rendelkező cég az anyagmozgatás terén (1920 óta) és az egész világra exportál.

A tervezés és a gyártás Olaszországban folyik, egy gyárban Grugliasco-ban (Torino). Kategóriája piacvezetőjeként, a MARIOTTI az egyetlen cég a világon, amelyik több mint 20 különböző háromkerekű elektromos targonca típust kínál eladásra. Teherbírásuk 400-1300 kg-ig terjed, egyedülálló teljesítményük pedig alkalmassá teszi őket, hogy megfeleljenek a piac speciális elvárásainak is.

90 éves történetének köszönhetően a cég jelentős szakértelemmel rendelkezik és maga tervez számos targoncaalkatrészt, mint például a meghajtást és az oszlopokat. Ezután az alkatrészeket erre szakosodott külső beszállítók gyártják le. A minőségellenőrzést és az összeszerelést a MARIOTTI gyárában végzik.

A MARIOTTI kutatás-fejlesztés orientált, keresi az újszerű megoldásokat és a vevők sajátos igényeinek megfelelő egyedi termékeket is kínál.

 

Ahol megtalálható

 

A Mariotti kereskedelmi hálózata egyre terjed. A cégnek széles terjesztői hálózata van, ami az egyes országokban működő kizárólagos terjesztőkből illetve importőrökből áll. Ennek köszönhetően a Mariotti személyre szabott kereskedelmi tanácsokat és hatékony értékesítést követő szolgáltatásokat tud nyújtani.

 

Ahol jelen van a Mariotti

Európa: 

Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy Britannia, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Svájc.

A világ többi része:

Chile, Kína, Izrael, Indonézia, Új-Zéland, Oroszország, Szingapúr, Dél-Afrika, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Panama, Tajvan, Thaiföld, Tunézia és Törökország.

Mariotti történelem

 

Vasco Mariotti alapította 1920-ban, ipari targoncák, kocsik, emelőtargoncák, trélerek és csomagolóanyagok tervezésére és értékesítésére az olasz piacon. 1973-ban a céget megvásárolták a jelenlegi tulajdonosok, akik elkezdtek speciális anyagmozgató rendszerek tervezésébe és gyártásába kezdtek, hogy megfeleljenek néhány vevő különleges elvárásainak. 1976-ban meg is kezdődött a raklapmozgatók, targoncák, kis teherbírású ellensúlyos targoncák, ellensúlyos targoncák és elektromos targoncák gyártása.

A következő évtizedben a Mariotti több alkalommal állított ki a Németországban megrendezett CeMAT kiállításon. Az egyik legsikeresebb bemutatott targonca, a MYCROS 4 a világ legkisebb fedélzeti kezelő által működtetett targoncája, ami mindössze 990 mm hosszú (L2). Két évig tartó tárgyalásokat követően a cég elkezdett exportálni az USA-ba 2000-ben. 2004-ben mutatkozott be az új ME típus a MOVINT vásáron (Olaszország) a MYCROS típusú termékekkel együtt, a következő évben pedig bemutatta a MYCROS AC prototípusát a CeMAT rendezvényen.

2006-ban részt vett a francia MANUTENTION piacon és új értékesítési szerződést kötött az MH DISTRIBUTION-el és a SMITH & GRAMLEY-val, amelyek a MARIOTTI termékek kizárólagos importőrévé válnak az USA-ban, Kanadában és Mexikóban. A MYCROS AC, az új váltóáramú elektromos targonca 2007-ben debütált, ami 30 év tapasztalatot testesít meg az új technikai koncepcióval és innovatív megoldásokkal készült kompakt targoncák tervezésében.

Ismételten vettek részt a MOVINT vásáron (Olaszország), a SIL-en (Spanyolország), az MSV-n (Cseh Köztársaság) és az IMHX vásáron (UK).  Az ME termékek megújulásával létrejött a ME AC, majd a váltóáramú vontatómotort, új hidraulika rendszert és új fogasléces kormányzórendszert is piacra dobták. 2011-től minden MARIOTTI targonca váltóárammal működik. A Pagát Gold Zrt. pedig büszke arra, hogy 2013-tól forgalmazhatja termékeiket.

 

Targoncák

 

A MYCROS AC 4-6C targoncáknak számos egyedi tulajdonsága van valamint olyan szűk helyeken lehet velük dolgozni, ahol a többi targoncával nem.

Ez a targoncatípus 1095 mm hosszú (L2) a teherbírása pedig 400 kg (MYCROS AC 4) vagy 600 Kg (MYCROS AC 6C). Az alaptulajdonságai közé tartoznak a következők: szervokormányzás, integrált oldalmozgató, váltóáramú vontatómotor, elektronikus emelésvezérlő és hidraulikus fékek. Az ülés és a vezérlő berendezések a kezelő kényelmének maximális figyelembevételével készültek.  A nagyobb teherbírású targoncáknál is használt különleges sebváltóházat és a fogasléces szervokormányrendszert V. MARIOTTI tervezte.

 

Az AC technológia

 

A meghajtó és emelőmotorokat egyaránt 36 V-os váltóáramú rendszer hajtja. Ezeknek a súrlódásmentes motoroknak kevesebb kopásnak kitett alkatrésze van, ami csökkenti a karbantartási költségeket, növelve ezzel a költséghatékonyságot a hagyományos egyenáramú motorokkal összevetve. A váltóáramú motorok is növelik az energiatakarékosságot, növelve az akkumulátor élettartamát. A MYCROS AC váltóáramú technológiája a következőket tartalmazza: Jármű Vezérlőrendszer (VCS), egy többfunkciós LCD kijelző, valamint inverterek (típustól függően kettőtől négyig terjedhet a számuk) az aszinkron motorok irányítására. A rendszer minden eleme a CAN adatbusz technológia használatával kommunikál egymással.

Ez lehetővé teszi a digitális adatforgalmat és az elektromos kábelek számának a csökkentése révén egyszerűsíti az elektromos rendszert is. Ennek eredményeként a rendszer megbízhatósága jelentősen megnőtt. A Jármű Vezérlőrendszer és az inverterek folyamatosan ellenőrzik a targonca minden funkcióját. Ezen felül a motor energiaellátását is egy rugalmas, fejlett módszerrel oldották meg, a gyorsulás dinamikus és sima, az elektromos fék pedig energiát nyer vissza, valahányszor felengedik a gázpedált.

Ez a váltóáramú technológia növeli a targonca teljesítményét és megkönnyíti a kezelő munkáját, így növelve a termelékenységet. Speciálisan a MYCROS AC-re terveztek egy új, kompakt  fogasléces kormányrendszert, hogy ezzel felváltsák az előző széria hidraulika láncos-fogasléces rendszerét. Ez az új kormánymű segíti a precíz vezetést, valamint megbízhatóságot és energiatakarékos fogyasztást is biztosít.

 

Az összes többi V. Mariotti által gyártott modellhez hasonlóan a MYCROS AC targoncáknak is állítható tengelytávjuk van. Miközben a rakományhoz közelítünk, megrövidíthetjük a tengelytávot azáltal, hogy az oszlopot előre döntjük. Ez lehetővé teszi a fordulási sugár csökkentését. A teher cipelése közben meg is nyújthatjuk a tengelytávot úgy, hogy az oszlopot hátra döntjük.

Ez növeli a tapadást és a stabilitást. A V. Mariotti folyamatos kutatómunkája egy egyedi innovációt eredményezett: a szabadalmazott Quick Change Mast (QCM) (gyorsan cserélhető oszlop) rendszert. Az oszlop el van különítve az elülső motoroktól és a tengelyektől, lehetővé téve a gyors kiszerelést és megkönnyítve a karbantartást.

Ez a szabadalmazott rendszer alapból rajta van minden MYCROS AC targoncán. A MYCROS AC az egyetlen háromkerekű targonca típus, amelynek a tengelytávja is állítható és van rajta QCM (gyorsan cserélhető oszlop) rendszer. A MYCROS AC-n ezen felül van még beépített oldalmozgató és elektronikusan vezérelt emelő, ami biztosítja a hidraulika rendszer funkcióinak precíz vezérlését és csökkenti az energiafogyasztást.

 

ME AC választék

 

Az ME design egy kis és újszerű karosszériát, csúcstechnológiájú elektronikát, különlegesen tervezett oszlopot, hátsó hajtóművet és fogasléces kormányművet tartalmaz. Ennek eredményeként kaptuk meg a forradalmian új Mariotti ME AC targonca sorozatot. Kompakt méret, egyszerűség és minőség jellemzik az ME targoncákat. Az egyedi ME tervezésnek köszönhetően a felhasználó problémamentes karbantartást, könnyed kezelést, tartós teljesítményt és alacsony üzemeltetési költségeket kap.

Az ME AC típus minőséget és csúcstechnológiát kínál. A teherbírás a kiválasztott oszloptól és modelltől függően 600-tól 1200 kg-ig terjed.

Az oszlopok kaphatóak standard, dupla és triplex összeállításban, 2900 mm-től 5700 mm magasságig. Standard felszerelés a beépített oldalmozgató, állítható kormány, regeneratív fék, sárga villanólámpa, hátrameneti riasztó, kürt, vészleállító, szervokormány, akkumulátor-töltésjelző, állítható ülés biztonsági övvel és oldalsó kartámaszokkal.

Habár a ME AC kompakt és gyorsan mozgó, úgy tervezték, hogy a fedélzeti térkihasználás optimális legyen, a kezelőnek pedig kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson. A targonca könnyen hozzáférhető és olyan üléssel van ellátva, amelynek állítható a háttámlája és a karja. A kereszttartóra szerelt kormányoszlop is állítható és több helyet biztosít a lábaknak. A hidraulikus működtető karok is könnyen elérhetőek és ergonomikus a kialakításuk is, így a kezelő kényelmesen hozzájuk férhet.

A fent leírt beállítások lehetővé teszik a kezelőnek, hogy a megfelelő beállítást válassza ki, maximális kényelmet biztosítva a targonca működtetése során. Az ME targoncák hidraulikus fékekkel vannak felszerelve és két sebességgel: normállal és lassúval, ami kihatással van a sebességre és a gyorsulásra is. Mindez növeli az irányítás pontosságát a szűk helyeken történő manőverezés közben valamint ha nagy magasságban kell dolgozni.

Az alapfelszerelések széles skáláján felül a ME AC modellekhez a kiegészítők széles választékát is kínáljuk, hogy a targoncák ezáltal megfeleljenek az Önök speciális anyagmozgatási igényeinek: fagyasztó tároló, első és hátsó világítás, padlón nyomot nem hagyó gumik, széles visszapillantó tükör, különböző adapterek,  Amennyiben szüksége van valamilyen kiegészítőre, ennek elérhetőségéről érdeklődjön az ön targoncaforgalmazójánál.

A Mariotti-pletta részletes információit megtalálja a www.mariotti.hu oldalon.

További információért forduljon a Pagáthoz bizalommal, az alábbi elérhetőségeken!

 

Tel.:+36 1 402 4222

www.pagatgold.hu