fbpx

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) 2014. március 28-án tartott tisztújító közgyűlése keretében került sor ?A szakmáért?…

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 09.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ)  2014. március 28-án tartott tisztújító közgyűlése keretében került sor „A szakmáért” életműdíj átadására.

 

Galli Miklós

 

A díjat idén Galli Miklós, a CSAOSZ leköszönt elnöke, a Dunapack Papír- és Csomagolóanyag Zrt. nyugállományú elnök-vezérigazgatója kapta.

Galli Miklós 1971-ben kezdte szakmai pályafutását a Papíripari Vállalat Nyíregyházi Gyárában. 10 év főmérnöki munka után 1981-ben kinevezték a Papíripari Vállalat Csepeli Gyárának igazgatójává. Ebben a munkakörben 1989-ig dolgozott, majd a vállalat vezérigazgató-helyettese lett.

Vezetésével alakult meg 1990-ben a Dunapack Papír- és Csomagolóanyag Rt. (ma: Kft.) amelynek 2009. évi nyugállományba vonulásáig elnök-vezérigazgatója volt.

Az állami nagyvállalat zökkenőmentes átalakítása után létrehozott Dunapack a piac-gazdaság körülményei között is Magyarország kiemelkedő csomagolószer-gyártó vállalata lett.

Irányításával, magyarországi központtal, tíz országra kiterjedő vállalatcsoportot épített ki a Dunapack Zrt. Munkájának köszönhető, hogy a Prinzhorn csoport csomagolási divíziója ma a Dunapack nevet viseli.

 

Közéleti feladatai rendkívül sokrétűek. A CSAOSZ mellett az MGYOSZ-nak jelenleg is alelnöke, az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak pedig soros elnöke, de az Európai Hullámtermék-gyártók Szövetsége igazgató tanácsának, valamint a magántulajdonú európai hullámtermék-gyártókat egyesítő szervezetnek, az Alliabox csoportnak is hosszú ideig volt elnöke.