fbpx

Új világrekord született a budapesti repülőtéren!

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 09.

Közel 90 tonna – ennyi egy teljesen üresen álló teherszállító Airbus A300, némi kerozinnal feltankolva. A DHL Express Budapesten állomásoztatott repülőgépét mozdította meg és húzta el a budapesti repülőtér 1. Termináljának beton előterén Sinka „Popey” Zsolt többszörös magyar és világrekorder erőművész. 

 

Sinka „Popey” Zsolt többszörös világrekorder erőművész, puszta erővel és a fogával húzta el a DHL Express Airbus A300-600F típusú áruszállító gépét, amivel világrekordot állított fel a Budapest Airport 1. Terminálja előtti forgalmi előtéren. A repülőgép mintegy 90 tonnát nyom üresen, néhány tonnányi kerozinnal a tankjában. Éppen ezért lélegzetelállító teljesítmény, hogy a gép 26 métert tett meg 35 másodperc alatt a repülőtér betonján, pusztán emberi erővel vontatva, az élénkülő szembeszél ellenére. Sinka „Popey” Zsolt ezzel megdöntötte a tavaly felállított saját rekordját is, amit egy 42 tonna üres tömegű Airbus A320-as utasszállító gép elmozdításával állított fel.

 

 

„Csak a legnagyobb elismerés hangján beszélhetünk Sinka „Popey” Zsolt teljesítményéről, aki immár a világon egyedülálló rekordot állított fel az imént a betonon a DHL Airbus A300-600F típusú teherszállító gépének elhúzásával.” – jelentette ki Hardy Mihály a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. A rekord-döntés házigazdája hozzátette: „Továbbra is minden tőlünk elvárható támogatást megadunk Sinka Zsolt erőművész produkcióihoz, aki a különleges repülőgép-elhúzások révén nemcsak Magyarországon, hanem a Perzsa-öböl térségében is óriási ismertségre és elismertségre tett szert. Az erő legyen vele!”

 

 

„A DHL kezdetben kis családi vállalkozás volt, ami a kitartó munkának és alkalmazottainknak köszönhetően napjainkra világszerte ismert nagyvállalattá nőtte ki magát. Az emberi teljesítmény és munka elismerése különösen fontos számunkra, így nagy örömünkre szolgál, hogy a DHL Express repülőgépével hozzájárulhattunk a világrekord sikerességéhez. Bízunk benne, hogy a mai siker alapot nyújt a jövőbeni célkitűzések eléréséhez és további rekordok megvalósításához.”- mondta el Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója.

 

 

A DHL Express Airbus A300-600 F típusú teherszállító repülőgépe napi rendszerességgel szállít nemzetközi küldeményeket Magyarország és a vállalat Lipcsében működő európai légi elosztóközpontja között. A jól bevált cargo-repülőgép a DHL Express légi flottájának nem egyedi tagja, 2013-ban 16 ilyen típusú gépet vásárolt a vállalat, ezek modern felszereltsége mellett további előnye, hogy üzemeltetési költségei is átlagosan 20-25%-kal alacsonyabbak a régebbi modellekhez képest.

 

A DHL-gép elhúzáson készült fotókat itt lehet megtekinteni:

 

http://goo.gl/vOvhoj