fbpx

UPS számok még az ünnepi roham előtt

Írta: Szerkesztőség - 2014 október 30.
  • A globális szállítmányok mennyisége 6,9%-kal 1,1 milliárdra növekedett
  • A cég belföldi (Egyesült Államokbeli) üzletágának működési árrése 14,7%-ra emelkedett
  • A nemzetközi (Egyesült Államokon kívüli) üzletág napi kézbesített csomagszáma 9,4%-kal nőtt
  • Az ellátási lánc és teheráru üzletág működési árrése 8.9%-ra növekedett
  • A valamennyi üzletágra jellemző kiegyensúlyozott növekedés hatására a cég üzleti nyeresége 8,3%-kal nőtt
  • Az eredmények megerősítik a cég egész évre vonatkozó egy részvényre jutó nyereség-előrejelzését a 4,9 – 5,0 dolláros sávban.
A UPS harmadik negyedéves üzleti jelentésében közölte, hogy a harmadik negyed évben a vállalat egy részvényre jutó nyeresége elérte az 1,32 dollárt, ami 13,8%-os javulást jelent az előző időszakhoz képest. Az üzleti nyereség 8,3%-kal nőtt a cég valamennyi üzletágára jellemző kiegyensúlyozott növekedés hatására.
A napi átlagos, Egyesült Államokon belüli csomagszám 6,9%-kal magasabb volt, mint az előző negyedévben. A nemzetközi szállítmányok száma 9,4%-kal nőtt, a mind Európában, mind Ázsiában tapasztalható komoly erősödésnek köszönhetően. A negyedév során a UPS összesen 1,1 milliárd csomagot kézbesített világszerte, ami  6,9%-os javulás az előző év azonos időszakához képest.
– A negyedévben realizált stabil erősödés biztosítja, hogy a piac növekedése előtt maradjunk, és pozitív működési eredményeket hozzunk hosszútávon is, – mondta el David Abney, a UPS vezérigazgatója. „Továbbra is befektetéseket eszközlünk a technológiánk fejlesztésébe, és növeljük képességeinket világszerte, hogy megfeleljünk ügyfeleink növekvő elvárásainak.”
Amerikai belföldi csomagszállítás
Az amerikai belföldi csomagszállítás üzleti egységének bevételei az előző év azonos időszakához hasonlítva 5,3%-kal 8,7 milliárd dollárra növekedett. A napi csomagszám 6,9%-kal nőtt. Az e-kereskedelem továbbra is erősítette a lakossági szállítmányozást, miközben az üzleti szállítmányok száma is növekedett. Az üzleti nyereség 1, 3 milliárd dollár lett, ami 7,8%-os javulást jelent. A működési árrés 30 bázisponttal erősödött, 14,7%-ra.
Nemzetközi csomagszállítás
A nemzetközi csomagszállítás bevétele 5,5%-kal növekedett 3,2 milliárd dollárra. A napi csomagszám 6,7%-kal nőtt. Az Export szállítmányok száma 9,4%-kal ugrott meg. Az Ázsiából induló csomagszám 16%-kal, míg az Európából induló csomagszám 14%-kal emelkedett.
Az üzleti nyereség 10,3%-kal, 460 millió dollárra nőtt. Az üzemi árrés 70 bázisponttal 14,5%-ra növekedett. A negyedév során bevezetett bevétellel és költségekkel kapcsolatos intézkedések vezettek ehhez az erősödéshez.
Ellátási lánc és teheráru
Az ellátási lánc és teheráru üzletág bevételei 7,4%-kal 2,4 milliárd dollárra növekedtek, elsősorban a disztribúciós és a UPS teheráru üzleti egység eredményeinek köszönhetően. Az 215 millió dolláros üzleti nyereség 7%-os javulást mutat. A működési árrés 8,9% volt.
A szállítmányozási egység növekedését első sorban a légi szállítmányozás raksúlyának emelkedése idézte elő, mely számos high-tech újításnak illetve az állami szektorokban szerzett új megbízásoknak volt köszönhető.
A disztribúciós egység bevételei több mint 10%-kal nőttek az előző év azonos időszakához. A növekedés elsősorban az egészségügyi, illetve a kiskereskedelmi szektorban volt tapasztalható.
A UPS teheráru bevételei 7,9%-kal, 810 millió dollárra nőttek.
Kilátások
A UPS komoly erősödést vár az ünnepi szezonban. A cég várakozásai szerint a kézbesített csomagszám 11%-kal haladja majd meg az előző év decemberében tapasztalhatót. A vállalat 175 millió dollár működési kiadást és 500 millió dollár  tőkekiadást eszközölt, és felkészítette hálózatát a csúcsidőszaki és a jövőbeli csomagszám-növekedés kezelésére.
–Bíztató ezeket a pozitív eredményeket látni az év legforgalmasabb időszakához közelítve, – mondta el Kurt Kuehn, a UPS pénzügyi igazgatója. „Újabb erős csúcsidőszakra számítunk, ezért megismételjük egy részvényre jutó nyereség-előrejelzésünket a 4,9 – 5,0 dolláros sávban, ami 7-9%-os javulás 2013-hoz képest.”