Élelmiszer Allergének Címkézésének Rendelete kihívás elé állítja a gyártókat!

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 24.
Ön már felkészült a változásra?
2014. december 13-ig az EU-ban minden élelmiszer címkén azonosítani kell az allergén anyagokat, hogy azok megfeleljenek a 1169/2011 EU rendeletnek.
A rendelet célja, hogy nagyobb átláthatóságot nyújtson a fogyasztók számára az összetevőkkel, tápértékekkel és az allergénekkel kapcsolatban. A gyártóknak, kis- és nagykereskedőknek és az élelmiszer forgalmazóknak világosan ki kell emelni az élelmiszer allergéneket az összetevők listájában.
A NiceLabel szoftveres megoldásai a beállítások és a karbantartás területén történő minimális erőfeszítéssel segítenek eleget tenni a kívánt előírásoknak. Az új rendelet nem egy különálló szövegdobozban, hanem az összetevők listájában követeli meg az allergének kiemelését. A rendelet nehézkessé teszi a címkék kódolását a nyomtató saját nyelvén készült sablonon. A NiceLabel Designer Pro címketervező szoftver “rich text” objektumok használatával könnyebbé teszi ennek teljesítését.
A NiceLabel okos címke sablonokat hoz létre, amely lehetővé teszi a termék adatok adatbázisban, nem pedig a címkében történő tárolását. Ez azt jelenti, hogy akár egyetlen címke sablont is használhat az összes termékéhez. Ez a megközelítés egyszerűsíti a címke tervezést és a termék adatok kezelését.
Előnyök:
  • címke variációk számának csökkentése
  • termék adatok egyszerű kezelése
  • még hatékonyabb nyomtatás
Nincs változás az Ön meglévő adataiban
A NiceLabel az Ön meglévő adatbázisához kapcsolódik. Ki tudja emelni az allergén összetevőket anélkül, hogy bármit is módosítani kellene a meglévő adatokban. Egyszerűen elkészítünk egy táblát az allergének listájával és a NiceLabel automatikusan megformázza az összetevők listáját.
  • Nincs változás a meglévő termék adatokban
  • Egy univerzális sablon az összes termékre
  • Egy egyszerű nyomtatási kezelő felület adatbázissal és előnézettel
Modernizálja a nyomtatási folyamatokat!
A NiceLabel POWERFORMS DESKTOP allergén megoldása biztosítja a nyomtatási folyamat akadálytalan működését. A leegyszerűsített vizuális adat kiválasztással, a címkesablonok összevonásával, adatbázis használatával csökkenthető a kezelendő fájlok és a hibalehetőségek száma! A sorszámok, dátumok és egyéb változó adatok automatizálása lehetővé teszi a felhasználó számára a gyors és hibamentes munkavégzést! Egyedi nyomtatási felületek létrehozásával csak a felhasználó számára lényeges információk megjelenítése válik lehetővé.
Az egyszerű kezelőfelületek létrehozásához nincs szükség külön betanításra.
Hívjon bennünket most: 06 30/9256-257
Helyszíni felméréssel, kötelezettségmentes kipróbálással, az egyedi kezelőfelületek ingyenes szerkesztésével – akár még vásárlás előtt – és kedvezményes betanítási, telepítési feltételekkel segítjük az elindulásban!
Salamon Péter, Ügyvezető
Kodguru Kft.
Cím: 8800 Nagykanizsa, Buda Ernő utca 19.