fbpx

A színesebb és jövedelmezőbb nyomtatást szolgálja a Xerox új digitális nyomdagépe

Írta: Szerkesztőség - 2015 augusztus 04.

Hogyan lehet az iparág legtermelékenyebbnek számító, színes digitális gépcsaládját még jobbá tenni? Adjunk hozzá ötödik szín opciót, emeljük meg a nyomtatásra fordítható időt és ajánljunk több sebességfokozatot. A Xerox új digitális nyomdagépe, az iGen 5 Press pedig pont ezeket tudja.

Az InfoTrends szerint1 a színes digitális nyomtatás piaca világszinten mintegy 60 milliárdról 87 milliárd oldalra fog bővülni 2018-ra, amely óriási növekedési lehetőséget biztosít a nyomtatási szolgáltatóknak, és ennek megfelelően a Xeroxnál is kiemelt figyelmet kap ez a terület.

„2002-ben az iGen platform bemutatásával forradalmat indítottunk el a színes digitális nyomdagépek világában. Azóta is azon dolgozunk, hogy elébe menjünk a változásoknak és új utakat keresve válaszoljunk az iparág előtt álló kihívásokra. Az iGen megoldásainak köszönhetően ugyanis a termelékenység akár 25 százalékkal is növelhető, miután kevesebb időt kell fordítani az utánnyomásra, a minőségi ellenőrzésre és a munkabeállításra. Az iGen 5 a lapkapacitás, a felhasználás módja és a színigények kapcsán egyaránt alkalmazkodik az egyéni igényekhez, miközben a nyomtatási idő vonatkozásában a berendezés piacvezető teljesítményre képes.” – hangsúlyozta Andrew Copley, a Xerox Nemzetközi Nyomdaipari üzletágának elnöke.

Az iGen 5 opcionálisan választható ötödik színegysége alkalmas arra, hogy a gép termelékenység visszaesés nélkül, növelje a színteret akár Pantone-színskálába tartozó, akár ismeretlen direkt szín esetében. A narancs, a zöld vagy a kék színek egészítik ki a CMYK skálát, így lehetővé válik a márkaszínek pontos megjelenítése is. A különböző színek egyezése, a munkabeállítási és a minőségellenőrzési automatizálás pedig olyan megoldások, amelyek biztosítják a berendezés maximális üzemidejét és ezzel együtt a még jövedelmezőbb nyomtatás lehetőségét. A nyomdák választhatnak az iGen 5 150 Press (150 lap/per), az iGen 5 120 Press (120 lap/per) és az iGen 5 90 Press (90 lap/per) típusok közül egyszerű, nagyobb sebességre váltási opcióval.

Az iGen  5 Press specifikációi:

–             Elérhető hozzá az EFI Fiery vagy a Xerox FreeFlow® Print szerver, amellyel egyszerűen integrálhatóak, illetve automatizálhatóak a munkafolyamatok, a megrendeléstől kezdve egészen a befejezésig.

–             Választható fényes vagy matt festékopció, amelynek köszönhetően egyedi és szemet gyönyörködtető végeredmény születhet.

–             A nyomtatási méret 660 mm nagyságra növelhető, amely által extra méretű kiadványok, nyomtatványok állíthatók elő.

–            A kifogástalan nyomat minőségről a2400 x 2400 dpi felbontás, az Object Oriented Halftoning, a Xerox Confident Color és az Auto Density Control megoldások gondoskodnak.

Ezek mellett a berendezés számos munkabefejező megoldással rendelkezik, beleértve az IntegratedPLUS Finishing és a Dual Mode Sheet Feeder alkalmazást is.

Az iGen 5 Press színes digitális nyomdagép idén szeptembertől lesz kapható Magyarországon.