fbpx

Itt megmutatják, milyen lesz a jövő

Írta: Szerkesztőség - 2017 november 02.

Közép- és Kelet-Európa jelentős expója lesz Budapesten

Milyen lesz a jövő városa, fűtésrendszere és autója? Mennyire (lesz) tiszta a csapvíz? Lehet-e egyáltalán alkalmazkodni a klímaváltozáshoz? Ökoinnovációk csúcstalálkozója lesz Budapesten: 70 kiállító, izgalmas konferenciák, mobil appok, térképek.

A régió csúcstalálkozója

Elektromos vagy hibrid autó, netán tömegközlekedés? Vajon mi lenne nekem a leghatékonyabb fűtési módszer? Mennyire tiszta a csapvizem, és mi lesz a szelektív hulladékkal? Hogy néz majd ki a jövő városa? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ igen széles tematikai és szakmai jelenléti terítékben a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének 5. alkalommal megrendezett Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítása, ami Közép- és Kelet Európa jelentős környezetipari szakkiállításává vált. Nemcsak összehozza az iparág számos szereplőjét – 70 kiállító céget és szervezetet a magyar a zöldipar legújabb innovációival és technológiáival, a legkülönbözőbb területek szakértőivel -, de kiadós tudáscserét is lehetővé tesz. A kiállítók a megújuló energiaforrások, a zöld mobilitás, a természetvédelem, a levegőtisztaság-védelem, a hulladékgazdálkodás, a víz- és szennyvízkezelés és a fenntartható fejlődés területét is képviselik majd.

Könnyed és nehéz témák

Az idei Ökoindustria november 8-10. között lesz látogatható, és nyújt lehetőséget a Vasúttörténeti Park 1000 négyzetméterén nemcsak tartalmas szórakozásra – zöldkávézóval, filmvetítésekkel, pódiumbeszélgetésekkel -, hanem ismeretszerzésre, innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások megtekintésére, kipróbálására (elektromos autó tesztvezetés, szemléletformáló játékok, ökopiac, stb.).

A háromnapos rendezvény konferenciáinak témái közt lesz a nemzetközi hulladékgazdálkodás, a klímaváltozás és az adaptáció kérdésköre, a fenntartható városok jövőképe, a körforgásos gazdaság és (az illegális) hulladék-elhelyezés témaköre is.

További infók: [email protected]; http://www.okoindustria.hu.

Kohout Zoltán