Jó logisztikai vezető vagy? Teszteld!

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 14.

Ismered és követed az új trendeket

A mai, rohanó világban, amikor minden percről percre változik, mindig naprakésznek kell lenni, és fel kell venni a lépést a technológia fejlődésével. Az információs technológia és a fogyasztói társadalom hatásait sem kikerülni, sem megváltoztatni nem lehet, mert életünk részei.

Az okostelefonok elterjedésével egyre népszerűbbé vált az üzleti alkalmazások használata. Míg néhány éve csak a levelezésünket és dokumentumaink olvasását intéztük telefonon, ma már költségvetést, konferenciabeszélgetést vagy projektfolyamatokat is kezelhetünk okostelefonok segítségével. A nagyvállalatok esetében már elképzelhetetlen, hogy a mobilalkalmazások ne legyenek jelen a mindennapi munkavégzés során.

Folyamatokban gondolkozol

Ha megszületik egy ötlet, akkor általában csak a cél lebeg az ember szeme előtt. Azonban ahhoz, hogy a cél elérhető közelségbe kerüljön, az oda vezető út minden állomását is pontosan ki kell dolgozni. A vezető dolga az, hogy átlássa az egész folyamatot, és a folyamat lépéseihez tartozó munkákat leossza a megfelelő embereknek. Fontos, hogy a folyamat végén mindenki nyerjen.

Beosztottjaid helyébe képzeled magad, egy nyelvet beszélsz velük

2018-ban az X-, az Y- és a Z-generáció tagjai együtt alkotják a munkaerőpiacot. Ennek a három nemzedéknek a mentalitása radikálisan különbözik egymástól, így különleges figyelmet igényel most a munkaerő felvétele és gondozása.

A Z-generáció már beleszületett a digitalizált világba, minden digitális eszközt természetesnek vesz. Az új generáció vizuális élmény utáni vágyából eredően nagyobb hangsúlyt kell fektetni a munkaterület berendezésére és designjára, a vezetőség fejlesztésére, és nem utolsó sorban a munkaerő megtartásra. Nem elég, ha például az irodai alkalmazott kap asztalt, széket és számítógépet, fontos, hogy munkakörnyezete is kellemes legyen. Egészen a padlótól a világításon át, minden apró részletre érdemes odafigyelni.

Ha szeretnél tisztába lenni a legújabb szakmai trendekkel, megértenéd a beosztottjaidat, kitűnnél a versenytársaid közül, gyere el 2018. május 31 – június 1. között a logisztikai szakma legszínvonalasabb rendezvényére, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 12. Konferenciájára.

A konferencián bemutatják az új trendeket, megismerheted az automatizálásban rejlő lehetőségeket, és az üzleti alkalmazásokat. Betekintést nyerhetsz az ellátási lánc kihívásaiba, valamint megtanulhatod, hogyan segítsd beosztottjaidat, és hogyan érthetsz szót az X-, Y- és Z-generáció tagjaival.

Az előadók között lesz Tari Annamária (pszichoterapeuta), Frank Péter (Knorr-Bremse Fékrendszer Kft.), Vörös Áron (Vodafone Magyarország Zrt.), Nyul Attila (Antenna Hungária), Maróti Dániel (Pápai Hús Kft.), Strén András (Microsoft Magyarország Kft.), Kézer János (Nilfisk Kereskedelmi Kft.) és még sokan mások.

Szerkesztőség