fbpx

Amit az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokról tudni érdemes

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 09.

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának (SZIE-ÉTK) Alkalmazott Kémia Tanszéke, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2019. április 11-én szakmai konferenciát szervez az Élelmiszerekkel Érintkezésbe Kerülő Anyagok (Food Contact Materials, FCM) témakörében.

 

A konferenciára a szervezők a témában kutatást és fejlesztést folytató egyetemeket, ipari képviselőket, valamint szakmai szervezeteket és analitikai vizsgálatokat folytató laboratóriumokat is meghívják.

A konferencia célja, hogy megismerjék egymást az ezen területen dolgozók, kutató szakértők, szakmai képviselők, s lehetőség nyíljon arra, hogy a tapasztalatok megosztása által komplexebb ismeretekre tehessenek szert.

A program szekciói közé tartozik a jogszabályok bemutatása, a tapasztalatok megosztása a hatóság oldaláról, az eddig elvégzett vagy éppen folyó kutatások ismertetése az egyetemek, illetve kutatást folytató intézetek oldaláról. Emellett a piaci szereplők tapasztalatainak megosztásár, valamint a laboratóriumok vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatainak bemutatására is sor kerül.

A konferencia időpontja: 2019. április 11. 9:30-16:00

Helyszín: Szent István Egyetem, Rektori Tanácsterem (1118 Budapest, Villányi út 29-43., K épület)

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: 2019. április 5.

A konferenciával kapcsolatos felmerülő kérdésekről a [email protected], valamint a [email protected] e-mail címeken lehet érdeklődni.