fbpx

IFFA – a húsipar csúcstalálkozója

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 16.

Új vásárcsarnok, optimális csarnokkiosztás, nagyobb kiállítási terület és az összes piacvezető megjelenése: mindez elmondható az IFFA 2019 nemzetközi húsipari szakkiállításról. Az IFFA ismét bemutatja a jövő csúcstechnológiáit, s felvonultatja a húsipar teljes skáláját a manufaktúráktól a csúcstechnológiáig egyaránt.

 

A szervezők 140 országból több mint 60.000 szakmai látogatóra számítanak

A BD-EXPO Kft. – a Messe Frankfurt hivatalos magyarországi képviselete – jóvoltából szerkesztőségünk is részt vehetett a Bécsben megtartott IFFA sajtótájékoztatón. Dominique Ewert, a Frankfurti Vásárvállalat technológiai marketingkommunikációs vezetője köszöntötte a sajtó képviselőit, majd elmondta, hogy az IFFA nem véletlenül az elsőszámú húsipari seregszemle: Németországból és a világ minden tájáról már számos neves kiállító jelentkezett, hogy 2019. május 4-9. között bemutathassa újdonságait Frankfurtban.
1949-ben rendezték meg először a szakvásárt, ami napjainkra a húsipar kihagyhatatlan seregszemléjévé vált. A Messe Frankfurt több mint 1.000 kiállítóra számít mintegy 50 országból. A megközelítőleg 119.000 négyzetméteres kiállítási területen – ami 8 százalékkal nagyobb, mint előző alkalommal – a húsfeldolgozás folyamatának valamennyi lépéséhez kapcsolódóan mutatják be a gyártók az innovatív technológiákat, irányzatokat, valamint a jövőbemutató megoldásokat a vágástól a daraboláson át a feldolgozáson és előkészítésen keresztül a csomagolásig és értékesítésig. A seregszemlére 140 országból több mint 60.000 szakmai látogatót várnak.

Richard Clemens, a VDMA (Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége) élelmiszer- és csomagolóipari gépek tagozatának, valamint az IFFA szakmai védnökségének ügyvezetője korábban úgy fogalmazott, hogy a gépgyártók számára az IFFA nemzetközi viszonylatban is a legfontosabb bemutatkozási lehetőség. A világ minden tájáról érkező kiállítók és látogatók célirányosan készülhetnek a vásárlátogatásra, ahol átfogó képet, ezáltal a jövő élményét kaphatják.

 

Optimális csarnokkiosztás, egyszerű áttekinthetőség

Az IFFA az idei évben használatba veheti a legmodernebb követelményeknek is megfelelő új, 12-es vásárcsarnokot. Ezzel a seregszemle valamennyi csarnokát összekapcsoló körkörös terület épül ki, amivel a látogatók rövid úton gyors bepillantást nyerhetnek a teljes kínálatba. A még jobb áttekinthetőség érdekében a szakvásáron a kiállítókat és termékeiket a húsipar folyamatainak alapvető lépései szerint csoportosítják.

Az IFFA 2019 kiemelt témái

Az IFFA seregszemlén bemutatják és megvitatják mindazt, ami jelenleg leginkább foglalkoztatja az iparágat, s ami megmutatja annak jövőjét. A kínálat és a szakmai eszmecsere középpontjában idén az optimalizált termelés, az erőforrások hatékony felhasználása, az élelmiszer-biztonság, a digitális megoldások és az étkezési trendek állnak.

A kísérőrendezvények sem maradhatnak el

A kiállítók termékújdonságai mellett az IFFA az iparág legújabb irányzataihoz kapcsolódó kísérő rendezvények széles skáláját is kínálja. A legjobb gyakorlati példákat felvonultató szakmai előadások, bemutatók, versenyek és vezetett bejárások lehetőséget kínálnak a szakmai látogatók számára tájékozódásra és új szakmai kapcsolatok építésére.

2019-ben is az IFFA ad otthont azoknak a szakmai versenyeknek, amelyeket a Német Húsfeldolgozók Szövetsége rendez. Az IFFA Fórum szakmai ötleteket kínál a legfontosabb gazdasági, technológiai és fejlesztési kérdésekben, míg az IFFA Kitchen működés közben mutat be egy gyártósort.

Akár kiállítóként, akár húsipari szereplőként, az idei évben is kihagyhatatlan eseménynek bizonyul az IFFA húsipari csúcstalálkozó.

További információk az IFFA szakvásárról és jegyvásárlás: www.iffa.com

Magyarországi Képviselet: BD-EXPO Kft. www.messefrankfurt.hu