fbpx

Informatikai vállalattal erősít a GEFCO

Írta: Csomor Zsolt - 2019 július 12.

A GEFCO Csoport a komplex ellátási lánc megoldások globális szakértőjeként és az autóipari logisztika vezető szereplőjeként bejelentette, hogy megvásárolja a szállítókat és fuvarozókat valós időben összekötő innovatív digitális platformot működtető Chronotruck vállalatot.

Az akvizíció lehetővé teszi, hogy a GEFCO új technológiák bevonásával teljes mértékben digitalizált szolgáltatásokat kínáljon partnereinek, igazodva az ügyfelek e területen is egyre gyakrabban jelentkező igényeihez a logisztikai megoldások terén.

A 2016-ban elindított Chronotruck célja, hogy a lehető legjobb módot kínálja a megrendelők és fuvarozók közötti együttműködésre, csökkentve az „üresjáratok” számát. A Chronotruck megmutatja a megrendelőhöz közeli fuvarozókat, és olyan innovatív digitalizált szolgáltatásokat kínál, mint az azonnali árajánlat, a geotracking, az e-fuvarlevél és e-számla. A szállítók számára a digitális platform a közeli rakományok felvételével biztosít lehetőséget folyamataik optimalizálására, és a járművek kapacitásának maximális kihasználására. A Chronotruck már több mint 9000 ügyfél számára nyújt optimális szállítmányozási megoldást.

A GEFCO a nagyvolumenű és integrált logisztika terén szerzett komoly tapasztalatára, valamint a Chronotruck agilitására, technikai ismereteire és innovációs képességére építve az ügyfelek részére még több hozzáadott értékkel rendelkező szolgáltatást biztosít. A Chronotruck a GEFCO csoporton belül megmarad független szervezetként és márkanévként.

Ez egy fantasztikus lehetőség a Chronotruck-nak, mondta Rodolphe Allard, a Chronotruck vezérigazgatója. Jelenleg a Chronotruck főleg Franciaországban működik, de várakozással tekintenek arra, hogy a GEFCO globális hálózatának köszönhetően új ügyfeleket érjenek el a fogyasztási cikkek előállítóitól az ipari gyártókig.