fbpx

Új márka a magyar raktárakban

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 06.

Targoncák, minden igényre

Mi a Baoli? Bemutatjuk a hazai kkv-k tökéletes anyagmozgató eszközeit. A precíz technológiában és tervezésben gyökerező német termelékenység, valamint a távol-keleti termékek versenyképes árainak tökéletes szintézise a Baoli-targonca, amit 2018-tól már gyári márkaképviselttel forgalmaznak Magyarországon.

Baoli által gyártott targoncák és raktártechnikai eszközök már több mint 80 országban működnek sikeresen. A 2003-ban alapított márkát Európa piacvezető és a világ második legnagyobb raktártechnológiai berendezésgyártója, a KION vásárolta meg 2009-ben. A KION olyan prémium márkáról ismert, mint a STILL, a Linde,vagy a Dematic.

Miért válasszuk a Baolit?

A kínai gyártóvállalat felvásárlását követően az új tulajdonos, a KION teljesen átszervezte a Baoli gyártási folyamatait. Az alkatrészek, a gyártósorok és gyártási technológiák, illetve a folyamatok kivétel nélkül a legmodernebb német szabványok szerint zajlanak. Így rendkívül alacsony ráfordítási költségek mellett minőségi és megbízható gépek fogják segíteni a vállalkozások hatékony munkavégzését. Mivel a Baoli maga gyártja a berendezéseihez szükséges alkatrészeket is, ezért azok gyorsan és magas minőségben elérhetők.

A társaság a kínai Jingjiang város (Jiangsu tartomány) fejlődő gazdasági övezetében fekszik, területe 120 ezer m2, közel 700 alkalmazottal gyártanak, és kiterjedt kereskedőhálózattal rendelkeznek. A KION Baoli teljes áru- és alapanyag mozgatásban jelenlévő termékskálát kínál, beleértve 1-10 tonnás teherbírású dízel, benzines, LPG- és elektromos targoncákat.

A targoncák motorjait részben a Weichai, a legnagyobb motorgyártó vállalat készíti Kínában, amelyben a KION csoportnak 38 százalékos részesedése van, ami különösen kedvezővé teszi az együttműködést a Baoli targoncákat használóknak is, hiszen ezáltal biztos a gyors alkatrészellátás. Ráadásul a motorgyár már a kezdetektől fogva bevonta a Baolit a fejlesztésekbe, így a raktáraknak leginkább megfelelő targoncamotorokat tudnak gyártani.

Biztonságos, nagyon erős és környezetbarát

A Baoli 2018-ban figyelemre méltó eredményeket ért el, hálózatát kiterjesztette Európára, a Közel-Keletre és Afrikára. A februári LogiMAT-on Stuttgartban – Európa legnagyobb logisztikai vásárán – KION Group négy márkája, a Baoli, a Linde, a Still és a Dematic találkoztak és együttesen mutatták be az ipari ellátási lánc megoldások széles spektrumát. A Baoli a 2018-ban bevezetett új termékeivel volt jelen, és fellibbentette a függönyt az ER targoncák legújabb sorozatáról. A látogatók összesen hat új targoncával találkozhattak: a KBD25, KBET15, EP12WS, EP15, ES12 és az ER16 típusokkal, de a reflektorfény kétségkívül az ER anyagmozgatók családjára összpontosult. Az ER targoncák maximális emelési kapacitása legfeljebb 11 méter, megbízható a legmagasabb raktárakban is. Elektromos szervokormánnyal és nagymagasság-pozicionáló rendszerrel, vontatásisebesség-szabályozóval, vezeték nélküli kamerával és monitorral is felszerelhetők. A Baoliúj ER16 és ER20 abszolút potens eszközök a közepes méretű raktári alkalmazásokban, garantálja a biztonságos, megbízható és hatékony áruk kezelését. Ezek európai bevezetése a következő években várható.

3 tonnát villával? Simán!

A Baoli biztosítja a legmagasabb szintű emelési magasságot, és széles spektrumon kínál eszközöket. A KBD30 dízeltargoncával biztonsággal megemelhető akár 3 tonnás teher is, egészen 5 méter magasságig. A 1,510 tonnás nagyteljesítményű targoncákat dízelüzemű Isuzu-, Mitsubishi-, és Kohler-motorokkal látják el, ergonomikusan kialakított kezelőtérrel és alacsony lépcsőmagassággal rendelkeznek a fokozott felhasználói élmény érdekében. A gázüzemű targoncák 1,5-5 tonna teherbírás között elérhetőek, megbízható japán motorokkal felszerelve, hatékony hő- és hangszigeteléssel ellátott burkolattal kaphatók. A váltóáramú elektromos targoncák 1,5-3 tonna közötti teher szállítására képesek, három és négy kerékkel is elérhetők, olajos tárcsafékekkel és kis kormánykerékkel.

Forradalmasítják a logisztikát

A Baoli kínál li-ion akkumulátoros targoncát is, melyek nagyon gyorsan újratölthetők, és használatuk mentes a káros CO2-kibocsátástól, de ez csak két előnye az ilyen típusú targoncáknak. Az EP12WS egy hihetetlen hatékonyságú és csökkentett költségekkel járó innovatív koncepciót képvisel az 1,2 tonnás elektromos anyagmozgatógép számára. Könnyű, mégis robusztus felépítésének köszönhetően megbízható és kényelmes vezetni, különösen a kisebb terekben, ahol a szűk a hely. A manőverezhetősége vetekszik a kézi raklapszállítók irányíthatóságával. Az EP 15WS pedig egy 1,5 t-s elektromos anyagmozgatógép, rendkívül kompakt és egyszerű, olyan vezethetőséget biztosít, amely a magasabb kategóriájú gépekre jellemző. Az EP15WS nagy teljesítményű 24 V 55Ah li-ion akkumulátorral is felszerelhető, és a gépen található beépített akkumulátortöltő garantálja a teljes szabadságot. „A Baoli alapvető célja, hogy targoncáink, anyagmozgató eszközeink stabilak és megbízhatóak legyenek. Ugyanakkor a minőséget kereső ügyfeleink számára rendkívül vonzó áron kínáljon logisztikai megoldásokat.” Juhász Melinda, BAOLI márka menedzser.

Trapp Henci