fbpx

Megkezdődött a 174. balatoni hajózási szezon

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 03.

A hagyományos húsvéti kezdés helyett az idei évben pünkösdkor indította a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az első menetrendi és sétahajó járatait, igazodva a járványügyi helyzet új, enyhébb kormányzati intézkedéseihez.

A 174. hajózási szezon kezdetével a BAHART folyamatosan nyomon követi az utasforgalom alakulását, szükség szerint pedig módosítja a meghirdetett menetrendet és a kapacitásokat. A szezonindulás első két hetében a 4 legforgalmasabb útvonalon közlekednek hajók minden nap, naponta négyszer a Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között.

A pünkösdi szezonindító hétvégétől kilenc kikötőből sétahajó járatok is indulnak. A kialakult járványügyi helyzet visszavonásig a BAHART járatai a következő feltételekkel vehetők igénybe: a hajók zárt utastereiben kötelező a szájmaszk, a nyitott fedélzeti részeken pedig ajánlott a viselése. Kötelező az egymástól számított 1,5 méteres távolság betartása a kikötőkben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is, kivéve az egy háztartásban élőket.

A szállítható utasok számát a járatok maximális befogadóképességéhez képest átmenetileg csökkentik, emiatt a cég a legnagyobb hajóit állítja forgalomba, jegyeket pedig korlátozott számban értékesítenek a járataikra.

A társaság az idei évben is nyújtja a már megszokott kedvezményeket, ami kiegészül néhány újdonsággal is. A járatokon elhelyezett plakátokon, és mobiltelefonnal QR-kóddal elérhető tájékoztatókon keresztül megismerhető a hajók története. A balatoni településekről és azok látnivalóiról is hallhatnak, illetve több járaton a kihelyezett képernyőkön láthatnak is tájékoztatókat az utasok a hajók fedélzetén.