fbpx

Papírba csomagolja whiskyjét az egyik legnépszerűbb gyártó

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 08.

Teljesen lebomló és környezetbarát csomagolást és palackot kap a világ egyik legnépszerűbb itala! Egy éven belül papírcsomagolásban árulná a Johnnie Walker whiskyt a márkatulajdonos Diageo.

 

 

Világszerte évente mintegy 130 millió üveg Johnnie Walker talál gazdára: ezzel az egyik legnépszerűbb whiskyje a Földön.

A jövőben viszont az üveg szót papírra kell cserélni, ugyanis a márka tulajdonosa, a Diageo papíralapú palackban kínálja az alkoholos italt a tervek szerint nagyjából egy éven belül. Ez persze nem azt jelenti, hogy az amerikai szesztilalom idejéből származó papírzacskós megoldás jelenik meg ismét.

A cég a Pulpex nevű csomagolásra szakosodott vállalattal kötött szerződést, akik fenntartható forrásból származó fát használnak a műanyagot egyáltalán nem tartalmazó palackok gyártásához. A csomagolás teljes mértékben újrahasznosítható, miután funkcióját betöltötte.

Több nagyvállalat is komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy csökkentse a környezetterhelést, és igyekeznek bolygóbarát megoldásokat alkalmazni termékeik készítésekor, olvasható a vezess.hu oldalon. Így tett nemrégiben a Coca-Cola és a Carlsberg is, akik közösen jöttek elő saját csomagolási megoldásukkal.

Kép forrása: Diageo Reserve