fbpx

Korszerű logisztikai központ a hatékonyság növeléséért

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 24.

Az eMag internetes kereskedő vállalat 90 millió eurós beruházással új logisztikai központot épít Romániában, Bukarest vonzáskörzetében, ami várhatóan 2022 júliusától már teljes kapacitással üzemelhet.

 

 

A 130 ezer négyzetméter hasznos területű logisztikai központ építése augusztusban kezdődik az A1-es autópálya mentén. A létesítményt augusztusban kezdik építeni, s jövő év szeptemberében fejezik be. A tervek szerint 2022 júliusától fog működni teljes kapacitással.

A logisztikai központban telepítendő korszerű technológia négyszer nagyobb termelékenységet tesz lehetővé, aminek köszönhetően a megrendelt termékek kézbesítési ideje így csökken. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy az egy személy által leadott több rendelés egyetlen csomagba kerüljön, ami csökkenti a csomagolóanyag szükségletet.

A logisztikai központ nagy tárolókapacitása lehetőséget ad a termékskála bővítésére, így a jövőben több ruhaneműt, továbbá élelmiszereket és italokat is árul a vállalat.
Tudor Manea, az eMag vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés nagy lépést jelent a következő évtized nagy változásai felé, amikor a lakosság jelentős aránya az online kereskedelmet veszi majd igénybe, a vállalkozások digitalizálása pedig felgyorsul.

A 2001-ben alapított román vállalat a régió vezető internetes kereskedője, jelenleg négy országban folytatja tevékenységét: Romániában, Magyarországon, Bulgáriában és Lengyelországban, adta hírül az MTI.

 Kép forrása: penzcsinalok.transindex.ro