fbpx

A Volvo FH ezzel a csomaggal üzemanyag-takarékosabb, mint valaha

Írta: Csomor Zsolt - 2020 augusztus 28.

Az I-Save csomaggal rendelkező Volvo FH most még inkább üzemanyaghatékony változatban kerül forgalomba, miközben a széles fordulatszám-tartományban optimalizált nyomaték még a kihívást jelentő domborzati körülményeknél is biztosítja a magas és állandó átlagsebesség fenntartásához szükséges erőt.

 

 

Minden idők legtakarékosabb Volvo motorja

Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése – és ennek eredményeként a CO2-kibocsátás mérséklése – kulcsfontosságú valamennyi fuvarozóvállalat számára. Kiváló választás erre a Volvo Trucks által idén tavasszal bemutatott új európai termékcsalád tagja, az I-Save csomaggal megvásárolható új Volvo FH.

Az I-Save csomag sokféle üzemanyag-takarékossági megoldást tartalmaz, amelyek közül a Volvo D13TC motor a legfontosabb. A 13 literes Volvo turbo compound motor a vállalat eddigi leginkább üzemanyag-takarékos motorja, olvasható a Volvo közleményében.

 

7 százalékos üzemanyag-csökkenés, vagy akár több is…

Az I-Save csomaggal rendelkező, első generációs Volvo FH 2019-es bevezetésével a vállalat megmutatta, hogy ez a megoldás az I-Save csomaggal nem rendelkező, hagyományos 13 literes Volvo motorral szerelt teherautókkal összehasonlítva akár 7 százalékkal is csökkentheti az üzemanyaggal – dízellel vagy AdBlue-val – járó költségeket.

Az I-Save csomaggal felszerelt új generációs Volvo FH révén a Volvo Trucks termékfejlesztői tovább csökkentik az üzemanyag-fogyasztást. A felhasználói adatok elemzésén alapuló szoftverfrissítések révén finomították és optimalizálták az üzemanyag-fogyasztás és a vezethetőség közötti egyensúlyt, ami további 2 százalékpontos fogyasztáscsökkentést eredményez Eco módban. Így az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo mellett döntve a fuvarozók akár 10 százalékkal is csökkenthetik üzemanyag-fogyasztást egy átlagos, 13 literes, Euro 6 D szintű motorral szerelt Volvo FH-hoz képest.

 

Kiemelkedő vezethetőség

Az I-Save csomaggal rendelkező új Volvo FH esetében továbbá a széles fordulatszám-tartományban optimalizált nyomaték zökkenőmentes vezetést eredményez. Még a kihívást jelentő domborzati viszonyoknál is biztosítja a magas és állandó átlagsebesség fenntartásához szükséges erőt.

Kép forrása: Volvo Trucks