fbpx

A Dachser is támogatta a logisztikai képzés indítását

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 17.

Esztergomban, a térségben egyedülálló módon először indítanak osztatlan 5 éves logisztikai technikus képzést az Esztergomi Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskolában. A képzés indulását a Dachser is támogatta.

 

 

A Dachser még a tanév indulása előtt elhatározta, hogy támogatja az intézményt, azon belül is a logisztikai technikus képzésre jelentkezett osztály tanulóit.

Az iskola gólyatábort szervezett a diákoknak, ahol a Dachser is bemutatkozott. Ott felhívták a figyelmet a logisztikai szakma előnyeire és érdekességeire, de ajándékcsomagokkal is kedveskedtek a diákoknak. A Dachser a jövőben is szeretné kivenni a részét az iskola támogatásából, ezért a kétéves alapozó képzés után raktárlátogatásra és nyári gyakorlatra invitálják a diákokat.

A Dachser globális szinten is kiemelt fontossággal kezeli a fiatalok képzését. A 2020-as oktatási év kezdetén Németországban 600 gyakornok és 25 hallgató kezdte meg karrierépítését a vállalatnál.

A fiatalok körében ebben az évben különösen népszerű az a gyakorlati programlehetőség, amely teljes mértékben kiterjed a szállítmányozási, logisztikai, valamint a raktári szakember képzésre. A Dachser a koronavírus-válság ellenére továbbra is vesz fel gyakornokokat és hallgatókat, mert kiemelt prioritásnak tekintik a motivált, képzett és ambiciózus munkavállalók tehetséggondozását – mondta Bernhard Simon, a Dachser vezérigazgatója.