fbpx

Az EPAL-raklaprendszer több mint egy egyszerű csererendszer

Írta: Transpack - Hirdetés - 2020 október 26.

Az EPAL-raklapok és gitterboxok több mint 50 éve képzik a logisztika gerincét, jelentik a nemzetközi ellátási lánc alapját. A minőség, a fenntarthatóság és az EPAL teherhordókba vetett bizalom az újrafelhasználható rendszer központi pillére. A működő EPAL-rendszer elengedhetetlen a társadalom megbízható áruellátásához.

Az EPAL Euro raklap és az EPAL-rendszer előnyeit világszerte több millió felhasználó élvezi

Az EPAL fa rakodólapok világszerte nélkülözhetetlenek a biztonságos logisztika zökkenőmentes működése szempontjából. A hatalmas számban előforduló A és B minőségű raklapok biztosítják, hogy a nyitott euro raklap rendszer a világ egyik legnagyobb csererendszere legyen. Az EPAL Euro raklapok felhasználói számára a nyitott csererendszer és az EPAL számos előnyt kínál, így a raklapok széles körű rendelkezésre állását, a globális cserélhetőséget, a költségek átláthatóságát és a szerződéses függetlenséget.

A független minőségbiztosítási rendszer garantálja a raktár biztonságát és a nagy terhelhetőséget; míg a fa által nyújtott csúszásgátló tulajdonságok nélkülözhetetlenek a raktárak és tárolórendszerek sima acélfelületein. Ezek a jellemzők teszik lehetővé, hogy a piac az EPAL Euro raklapokat nagy teherbírású, nélkülözhetetlen teherhordóként tartja számon.

 

EPAL-raklap

 

Antibakteriális raklap: a fa raklap jobbnak bizonyult, mint a műanyag

A drezdai faipari technológiai intézet legfrissebb tanulmánya bebizonyította, hogy téves az a széles körben elterjedt vélemény, miszerint a műanyag raklapok jobb higiéniai tulajdonságokkal rendelkeznek.

A 2018. február és 2019. december között elvégzett laboratóriumi vizsgálatok során standard EPAL Euro raklapok mikrobiológiai tulajdonságait hasonlították össze H1 műanyag raklapokkal.

A vizsgálat során a raklapokat a tesztek előtt nem tisztították meg, és az Escherichia coli, illetve a Staphylococcus aureus baktériumokat vizsgálták.

A teszt alapján elmondható, hogy a baktériumok túlélőképessége fa felületen nem olyan jó, mint műanyagon. Emellett a használt műanyag raklapok ideális táptalajt jelentenek a baktériumok számára, míg a fa természetes tulajdonságai megakadályozzák a mikroorganizmusok szaporodását. A tesztek eredményei alapján az is bebizonyosodott, hogy helyes tisztítás mellett a baktériumok és gombák a fa raklapokról is épp olyan hatékonyan eltávolíthatók, mint a műanyag raklapokról.

Összegezve megállapítható, hogy a megfizethető EPAL Euro raklapok kiválóan használhatók a higiéniai szempontból kritikus ágazatok logisztikai folyamataiban is.

A vizsgálattal kapcsolatos összes információ megtalálható a www.hygienestudie.gpal.de oldalon.

 

Szerző: EPAL Magyarország