fbpx

Felértékelődik a tengeri áruszállítás

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 27.

A logisztikai iparban egyre nagyobb igény mutatkozik az LCL szolgáltatások iránt: mind több vállalat választja az áruszállításra a tengeri gyűjtőkonténeres fuvarozást. A folyamatot a koronavírus-járvány csak tovább gyorsítja.

 

 

A légi szállítás kiváló alternatívája

A globalizáció és az e-kereskedelem idején a vállalatok folyamatosan növekvő verseny- és teljesítménynyomásnak vannak kitéve. A hatékony logisztikai menedzsment, az optimális folyamatok és a pontos, költséghatékony szállítások egyre fontosabbá válnak. A vállalatok elemzik ellátási láncaikat, és egyre inkább áttérnek a tengeri áruszállításra.

A COVID-19 megváltoztatta a logisztika egész világát – hívta fel a figyelmet Andreas Saleske, Department Head Global Sales Development DACHSER ASL. A légi forgalom soha nem látott minimumra csökkent, ami arra kényszeríti az ügyfeleket, hogy egyéb alternatív szállítási módokat válasszanak. Amennyiben a termék típusa és a szállítási határidő lehetővé teszi, a részrakományos konténeres szállítmányozás (LCL) költséghatékony és környezetbarát szállítási alternatíva lehet a légi szállítás kiváltására.

 

 

Intelligens logisztikai megoldások a DACHSER-től

A DACHSER, mint a német és az európai gyűjtőszállítmányozási piacvezető szolgáltatója folyamatosan és töretlenül dolgozik az LCL-hálózatának bővítésén. Az egész világra kiterjedő kapcsolatai révén teljes hálózati lefedettséggel rendelkezik az Egyesült Államokat, Indiát, Hong Kongot és egyéb területeket beleértve.  2020 márciusában a társaság kibővítette LCL szolgáltatását egy új útvonal hozzáadásával Európától egészen Chiléig.

De hogyan jut el biztonságosan a gyűjtőáru a kikötőből a pontos címzetthez? Átfogó megoldást kínál erre a DACHSER Interlocking szolgáltatása. A széles körű koncepcióval az ügyfelek teljesen integrált logisztikai megoldásokra támaszkodhatnak, és profitálhatnak a szárazföldi, a tengeri, a raktárlogisztikai és a hozzáadott értékű szolgáltatásokból – és mindezt egyetlen forrásból.

Az olyan intelligens logisztikai megoldások, mint például az Interlocking, kulcsfontosságú szerepet játszanak a jövő logisztikai folyamataiban, és költségmegtakarítást biztosítanak az ügyfelek számára.

Kép forrása: DACHSER