fbpx

A Szentkirályi újabb környezettudatos csomagolást vezet piacra

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 30.

A Szentkirályi Magyarország Kft. hosszú évek óta dolgozik a vállalat és az egész iparág környezettudatos működéséért, ezért a Szentkirályi palackok 100 százalékban újrahasznosíthatók. A fenntarthatósági törekvések folytatásaként az idei év ősszel az ásványvízmárka bevezeti az 50 százalékban rePET-ből – azaz újrahasznosított PET-ből – készült 0,5 literes palackokat.

 

csomagolás

 

A Szentkirályi Magyarország a legújabb innovációjával a három alapelvű körforgásos gazdaság következő szintjére lép, olvasható a Termékmix oldalán. Az első, már teljesített alapelv, hogy a környezetbarát tervezésnek köszönhetően a palackok 100 százalékban újrahasznosítható anyagból készülnek.

A második alapelv szerint kulcsfontosságú a palackok hatékony visszagyűjtése, lehetőleg betétdíjas rendszerben. Hiszen csak annyi hasznosítható újra, amennyi visszajut a gyártásba.

A mostani innováció a harmadik, másnéven a „palackból-palackot” alapelvet követi, amely a legfenntarthatóbb megoldás. A régiből új PET-palack készül, amivel bezárul a PET-körforgás – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és tulajdonosa.

Kép forrása: Szentkirályi