fbpx

Az új Nissan Interstar, már elektromos hajtással is

Írta: Farkas Imre - 2024 március 13.

Februárban debütált a következő generációs Nissan Interstar, a Nissan első nagy furgonja, amely a dízelváltozat mellett, 100%-ban elektromos hajtásláncú verzióval is elérhető immár.

Az új Nissan Interstar, határozott megjelenésű első rácsa fokozza a teherautóérzetet sugárzó dizájnt. A vadonatúj Interstar-e 87 kWh-s akkumulátorral több mint 460 km-es hatótávolságot biztosít. A Nissan D/C gyorstöltésének köszönhetően az akkumulátor mindössze 30 perc alatt akár 252 km menettávra is feltölthető, a rövidebb hatótávú változat pedig 40 kWh-s akkumulátorral körülbelül 200 km-re elegendő.

Nissan Interstar
A vadonatúj Interstar-e 87 kWh-s akkumulátorral több mint 460 km-es hatótávolságot biztosít
– fotó: europe.nissannews.com

Ugyanakkor az A/C töltési képességei 10–100%-os depói töltést tesznek lehetővé 4 óra alatt. Az új modell 20%-os légellenállás-csökkentéssel (SCx) segít az ügyfeleknek meghajtástól függően gázolajat, illetve villamos energiát megtakarítani. A jármű teherbírása az elektromos változat esetében 1,6 tonnáig, az ICE-opcióknál pedig csaknem 2 tonnáig terjed, továbbá 2500 kg-os maximális vontatási lehetőség is a felhasználó rendelkezésre áll.