fbpx

Hogyan térülnek meg az elektromos targoncák?

Írta: Transpack - Hirdetés - 2020 október 30.

Az elmúlt években a média figyelmének középpontjába kerültek a lítiumion akkumulátorok. Miközben leginkább a Tesla autók révén bukkan fel a téma, kevesen tudják, hogy a Jungheinrich targoncáinak legújabb generációját is ilyen energiaforrások működtetik. Ezek a gépek kitűnően egyesítik a megbízható német műszaki színvonalat és a piacvezető innovációt.

A targonca nem személyautó. Nem fog fél napokat állni és nem fogják 2-3 év után lecserélni. Aki targoncát vesz, az maximális kihasználtság mellett hosszú távra tervez. A Jungheinrich lítiumionos targoncáit éppen ezeknek az igényeknek megfelelően tervezték. Úgy, hogy a lehető legkisebb energiabefektetéssel maximális teljesítményt érjenek el. Ebben segítenek a legújabb generációs váltóáramú motorok, az energiahatékonyságot biztosító PureEnergy megoldás, a termelékenység-növelő ergonómia és az optimális biztonsági felszereltség.

Csökkenő karbantartási igények

Ami elromolhat, az el is romlik” – mondja Murphy törvénye. Egy sok, bonyolult alkatrészből álló belső égésű motorban több a meghibásodási lehetőség, mint egy egyszerűbb elektromos motorban. Ezek a meghibásodások – és az ebből adódó leállások, kiesések – csak rendszeres karbantartással előzhetők meg. Egy hagyományos targonca karbantartási ciklusa 500 óra. Az elektromos targonca azonos kihasználtság mellett 50 százalékkal kevesebb karbantartást igényel. Amikor a hagyományos és a Li-ion targoncák árát hasonlítja össze, mindenképpen érdemes figyelembe venni a rendszeres karbantartás költségét és az így kieső időt.

 

Jungheinrich elektromos targonca

 

Takarékosság minden nap

Az álló targonca nem termel pénzt. A Jungheinrich elektromos targoncái egyetlen töltéssel több műszakot is végig dolgoznak. A Li-ion technológiával működő targoncák egyik legnagyobb előnye a rugalmasság. Az igények szerinti méretben (teljesítményben) választható, telepített vagy mobil töltőállomások segítségével minden helyzetben bármikor, folyamatosan tölthető. A töltés meglepően gyors: egy 24 voltos akkumulátor 30 perc alatt a töltés felét felveszi! A jól tervezett kávé- és ebédszünetek alatti köztes töltéssel nemcsak műszakok közötti rugalmas, leállás nélküli váltás, de az akkumulátorok hosszú élettartama is biztosítható.

PureEnergy számokban kifejezve

A német precizitás és technológiai találékonyság számokban pontosan kifejezhető költségtakarékosságot jelent mindazok számára, akik raktáraikban az áru- és anyagáramlást a legújabb generációs Jungheinrich elektromos targoncákkal oldják meg. Egy napi 2-3 órás intenzív munkát végző targonca energiafelhasználása nem elhanyagolható. A hagyományos gázolaj felváltása az akkumulátorokba töltött elektromos áramra hosszabb távon jelentős megtakarítással jár. További, számokra lefordítható eredményeket hoz az átállás korábbi, hagyományos akkumulátorokkal működő targoncákról a lítiumion technológiára. A Jungheinrich EFG sorozatú targoncái a legnagyobb teljesítményt garantálják a legkisebb fogyasztással. Egy öt targoncából álló flotta esetében ez több millió forintos megtakarítást is eredményezhet!

Rugalmas váltás elektromos targoncára

Ragaszkodik a megszokott targoncatípusokhoz? Nem akadály. A legnépszerűbb teherbírású 1–5 tonna teherbírású elektromos targoncák közül választhat. Ezek a gépek a megszokott funkciók mellett nagyobb biztonságot, energiatakarékos működést biztosítanak. A Jungheinrich 6 hónap elégedettségi garanciát és 5 éves kiterjesztett jótállást biztosít külön a lítiumion-akkumulátorra.

 

www.jungheinrich.hu/elektromostargonca