fbpx

Online ülésezett a Csomagolási Világszövetség

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 14.

A Csomagolási Világszövetség őszi ülésén, a Munkabizottsági ülések keretében a Fenntarthatósági csoport munkájában vett részt Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ). A tíz, a világ minden tájáról csatlakozott társzövetségi vezető a változó jogszabályi környezetről, a csomagolás előtt álló kihívásokról beszélt.

 

Választottak is az ülésen

Az online ülésen nagy figyelmet kapott az osztrák PackForce (osztrák CSAOSZ) a fenntartható csomagolástervezés szempontjait bemutató munkája. A CSAOSZ e tanulmányból már a 2019 konferencián tartott előadást, az idei évkönyvben pedig hosszabb cikket is közölt.

 

papírgyár
Az idei WorldStar Csomagolási Világversenyre egyelőre 346 nevezés érkezett (Forrás: WorldStar)

 

A WPO Board meetingjén, az őszi közgyűlésen pedig a szervezet munkájáról, a járványhelyzet közepette végzett oktatási és szemléletformálási tevékenységéről kaptak beszámolót.

Az ülésen a 2021-2023 évek vezetőit is meg kellet választani. Az elnöki feladatokra egyhangú szavazással Prof. Pierre Pienaar urat, a WPO jelenlegi elnökét választotta meg a tagság. A főtitkári pozícióban ugyancsak a tagság teljes támogatását kapta Dr. Johannes Berg-mair, a jelenlegi főtitkár.

Luciana Pellegrino a marketing és Soha Atallah a kiállítások, versenyek szervezéséért felelős alelnöki feladatok további folytatását vállalták, amihez bizalmat is kaptak.

Antro Säilä fenntarthatóságért és Aslihan Arikan oktatásért felelős alelnök viszont már nem vállalat újabb ciklusban feladatot. Előbbi feladatot Nerida Kelton az Ausztrál Csomagolási Intézet, utóbbit pedig Henky Wibawa, az Indonéz Csomagolási Szövetség vezetője vállalták.

Továbbra is nagykövetként működi közre Carl Olsmats, Chakravarthi AVPS és Kishan Singh.

Az őszi időszakban esedékes WorldStar Csomagolási Világversenyről egyelőre azz lehet tudni, hogy 346 nevezés érkezett az idei versenyre.